Büyükşehir aşure geleneğini sürdürüyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Bayramyeri Meydanı’nda 15 bin kişilik aşure ikramında bulundu.
Aşure hayrında kazanın başına geçen ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Osman Zolan, “Yüzlerce yıldan bugüne gelen Aşure hayırları, Hz. Nuh ile başlayan ve her zaman yüreğimizi sızlatan Kerbela Olayı sonrası bizi bir araya getiren, değerlerimizi temsil eden, inancımızla yan yana giden bir geleneğimizdir” dedi.
Binlerce yıldır süren aşure geleneğini gelecek nesillere de aktaracaklarını belirten Başkan Zolan, “Aşure ikramımız vesilesiyle, geleneklerimizi, güzelliklerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi aşure hayrımızı, vatandaşlarımıza tattırmak, tarihi derinliği hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına yapıyoruz. Allah kabul eylesin. Hayırlar şehrimize, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza gelecek tüm belaları def eylesin inşallah. İşte 15 Temmuz’u yaşadık. Kerbela gibi acı bir olay. Bizi birbirimize düşürerek, birbirimizi kırdıran, geçmişten beri süre gelen Haçlı ruhunun, İslam’a ve insanlığa karşı olan yürüyüşünün devamını bugün de gördük. Bunların bir daha yaşanmamasını diliyorum. İnsanlarımızın farklı da olsalar bir araya geldiklerinde nasıl bir tat oluşturduğunu aşure en iyi şekilde gösteriyor. O noktada bu güzelliğimizi yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.