© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir ile daha yaşanabilir bir Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenlendi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenlendi. 

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenledi. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için eylem planı ve risk analizi çalışmasına yönelik Dedeman Park Otel'de düzenlenen çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katıldı. Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, "Bu proje ile iki ana amacımız var. iklim hareketi için Denizli’de uyumu ve nihayetinde de sera gazının azaltımını hedefliyoruz. Bu süre içerisinde çalışma gruplarımızla, yönlendirme kurulumuzla pek çok faaliyetler yapacağız" diyerek, bu konuda Denizli'de farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ve uzman Dursun Baş ise Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi hakkında bilgi verdi.

Öğrenci ve öğretmenlere farkındalık eğitimi

İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi kapsamında ayrıca İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilere güncel çevre sorunları ve iklim değişikliği konusunda farkındalıkları ve kapasitelerinin artırılması amacıyla eğitim düzenlendi. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, uzmanlar Onur Akpulat ve Dursun Baş’ın katıldığı eğitimlerin ikinci ayağı da Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Buradaki eğitimde de öğretmenlere yönelik çevre sorunları ve iklim değişikliği konularını derslerde nasıl işlemeleri hakkında çeşitli yöntemler anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER