© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir ile daha yaşanabilir bir Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenlendi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenlendi. 

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenledi. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için eylem planı ve risk analizi çalışmasına yönelik Dedeman Park Otel'de düzenlenen çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katıldı. Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, "Bu proje ile iki ana amacımız var. iklim hareketi için Denizli’de uyumu ve nihayetinde de sera gazının azaltımını hedefliyoruz. Bu süre içerisinde çalışma gruplarımızla, yönlendirme kurulumuzla pek çok faaliyetler yapacağız" diyerek, bu konuda Denizli'de farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ve uzman Dursun Baş ise Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi hakkında bilgi verdi.

Öğrenci ve öğretmenlere farkındalık eğitimi

İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi kapsamında ayrıca İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilere güncel çevre sorunları ve iklim değişikliği konusunda farkındalıkları ve kapasitelerinin artırılması amacıyla eğitim düzenlendi. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, uzmanlar Onur Akpulat ve Dursun Baş’ın katıldığı eğitimlerin ikinci ayağı da Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Buradaki eğitimde de öğretmenlere yönelik çevre sorunları ve iklim değişikliği konularını derslerde nasıl işlemeleri hakkında çeşitli yöntemler anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER