© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den Yörük Toyu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla 22 Eylül Pazar günü Yörük Toyu düzenliyor.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla 22 Eylül Pazar günü Yörük Toyu düzenliyor. Temsili olarak Yörük göçü ve Yörük düğününün canlandırılacağı programa tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Toyu düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu Adalet Parkı'nda yapılacak Yörük Toyu, 22 Eylül 2019 Pazar günü saat 18.30'da başlayacak. Mehter takımı eşliğinde kortej ile başlayacak Yörük Toyu renkli anlara sahne olacak. "Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü" için sloganıyla yapılacak Yörük Toyu'nda temsili olarak Yörük göçü canlandırılacak, ayrıca yine temsili olarak Yörük düğünü yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerinin yer alacağı şölende Denizli Büyükşehir Belediyesi sanatçılarının sahne alacağı konser dinletisi sunulacak. 

Başkan Osman Zolan'dan davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ilk defa Yörük Toyu adıyla yaptıkları programa tüm hemşehrilerini davet etti. Geçmişten gelen değerlerin gelecek nesillere ulaştırılmasının çok önemli olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, “Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, gençlerimize ve geleceğimize aktarmak durumundayız. Yörük geleneği bizim özümüzdür. Her zaman olduğu gibi değerlerimize sahip çıkacağız ve bu güzellikleri yaşatmayı sürdüreceğiz. Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü için hazırlamış olduğumuz programımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.




İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER