CENAZE EVİ DEĞİL SANKİ MEVLİD YERİ
ACIPAYAMTürkiye’nin birçok şehrinde cenaze evlerinde yaşanan olayda, cenaze sahipleri tarafından taziye için gelenlere, ikram adı altında verilen yemek ne kadar doğru? Cenazede hangi para ile yemek dağıtmak helal değildir?
Cenazede hangi para ile yemek dağıtmak helal değidir? Ölen kişinin mirasçıları fakir iseler veya aralarında buluğ çağına erişmemiş çocuk var ise, geriye bıraktığı maldan yemek yapılarak cenazeye gelenlere verilmesi helal değildir. Buna karşılık Peygamberimiz, komşu ve akrabalarının ölü sahiplerine yemek getirmelerini tavsiye etmiştir (İbn Mace, Cenaiz, 59). Bu konuyu ciddiye alıp herkesin cenazesini sünnet ölçütlerinde uğurlaması oldukça yerinde bir karar olacak. İçinde birçok hayırı barından şu nebevi tavsiyeyi ihya edersek kazanacağımız sevap da o derece büyük olur.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu ve uzun süredir devam eden uygulama, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmakta ve dinen de olması gerektiği gibidir. Sosyal projeler kapsamında cenaze evlerine belli sayıda gönderilen pideler, cenaze sahipleri ve uzaktan gelen akrabalara ikram içindir. Ancak görünen o ki gelenek halini almış bu olay, taziyeye gelmiş kişilerin yemek için beklenti içerisinde olmalarıdır. Birçok kişiden aldığımız görüşler doğrultusunda, bu durumun doğru olmadığı bu konu hakkında Denizli İl Müftülüğü tarafından Cuma hutbelerinde bir açıklama yapılıp vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiği yönündedir.
KAYNAK: www.haberdenizli.com
İlginizi Çekebilir
Denizli’de günler önce düşen yıldırım orman yangınına neden oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sarp arazide devam eden orman yangınına havadan müdahale ediliyor. İlk belirlemelere göre yangının, hafta sonu üzerine yıldırım düşen bir ağacın patlaması sonucu başladığı tespit edildi.
Denizli’nin 2025 Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından açıklanan 2025 Temmuz ayı asayiş verilerine göre kentte bir önceki yılın aynı ayına göre malvarlığına karşı işlenen suç oranlarında yüzde 17,5 azalma yaşandığı görüldü. Kentteki trafik denetimlerinde ise 161 bin 810 araç denetiminin yapıldığı, farklı ihlallerden 736 sürücü belgesine el konulduğu belirtildi.
Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı
Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.