CENAZE EVİ DEĞİL SANKİ MEVLİD YERİ
ACIPAYAMTürkiye’nin birçok şehrinde cenaze evlerinde yaşanan olayda, cenaze sahipleri tarafından taziye için gelenlere, ikram adı altında verilen yemek ne kadar doğru? Cenazede hangi para ile yemek dağıtmak helal değildir?
Cenazede hangi para ile yemek dağıtmak helal değidir? Ölen kişinin mirasçıları fakir iseler veya aralarında buluğ çağına erişmemiş çocuk var ise, geriye bıraktığı maldan yemek yapılarak cenazeye gelenlere verilmesi helal değildir. Buna karşılık Peygamberimiz, komşu ve akrabalarının ölü sahiplerine yemek getirmelerini tavsiye etmiştir (İbn Mace, Cenaiz, 59). Bu konuyu ciddiye alıp herkesin cenazesini sünnet ölçütlerinde uğurlaması oldukça yerinde bir karar olacak. İçinde birçok hayırı barından şu nebevi tavsiyeyi ihya edersek kazanacağımız sevap da o derece büyük olur.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu ve uzun süredir devam eden uygulama, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmakta ve dinen de olması gerektiği gibidir. Sosyal projeler kapsamında cenaze evlerine belli sayıda gönderilen pideler, cenaze sahipleri ve uzaktan gelen akrabalara ikram içindir. Ancak görünen o ki gelenek halini almış bu olay, taziyeye gelmiş kişilerin yemek için beklenti içerisinde olmalarıdır. Birçok kişiden aldığımız görüşler doğrultusunda, bu durumun doğru olmadığı bu konu hakkında Denizli İl Müftülüğü tarafından Cuma hutbelerinde bir açıklama yapılıp vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiği yönündedir.
KAYNAK: www.haberdenizli.com
İlginizi Çekebilir
Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı
Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.