© Haber Acıpayam 2022

Cama can katan festival başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Denizli Cam Bienali'nin açılış töreni 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Denizli Cam Bienali'nin açılış töreni 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Mayıs'a kadar sürecek bienalin açılış törenine tüm hemşehrilerini davet etti.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğinde 5. kez düzenlenen Uluslararası 5. Denizli Cam Bienali 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye'nin ilk ve tek cam bienali olan Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali'nin açılış töreni 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Tüm Denizlililerin davetli olduğu organizasyona Amerika, Fransa, Letonya, İtalya ve Türkiye'den çok sayıda cam sanatçısı katılacak. Canlı cam gösterileri ve 7 farklı konseptte yaklaşık 150 parça eserin izlenebileceği cam sergileri ile gerçekleşecek olan bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz olacak.

Başkan Zolan'dan davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, cam sanatının Denizli'deki tarihinin çok eskilere dayandığını belirterek, uluslararası bu organizasyonla kentin bu değerini daha da ileri taşımak istediklerini söyledi. Bu yıl 5'incisini düzenledikleri cam bienalinin Denizli'ye güzellik getirmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Osman Zolan, "Tüm hemşehrilerimi cam bienalimizin açılış törenine ve 4 gün boyunca birbirinden değerli sanatçılarımızın katılacağı etkinliklere davet ediyorum" dedi.  

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER