© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ KİTAP FUARINA AKIN EDİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarının resmi açılış töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla yapıldı. Hafta sonu havanın güzel olmasını da fırsat bilen Denizlililer yüzlerce yazar ve yayınevinin yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'na akın etti.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarının resmi açılış töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla yapıldı. Hafta sonu havanın güzel olmasını da fırsat bilen Denizlililer yüzlerce yazar ve yayınevinin yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'na akın etti.

Kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarının resmi açılış töreni yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) gerçekleştirilen açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Mustafa Tatcı, böylesine önemli bir organizasyonda onur konuğu olarak şereflendirildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Yazar Tatcı, “Denizli’de böyle önemli etkinlikler oldukça Nobel’e aday yazarlar çıkacağına inanıyorum. Bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tebrik ediyorum” dedi. Eylül Fuarcılık Proje Genel Koordinatörü Remzi Çay ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nı düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kitabın Denizli’de yeşermesine öncülük eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim” dedi.

Başkan Zolan: "Rekor üstüne rekor kırdık"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin uzun zamandır arzu ettiği ve beklediği kitap fuarının ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Kitap fuarı içimizde uhdeydi, Denizlimizde başlanamamış, yapılamamıştı. Bir yıl önce dedik ki, 'Denizli’de kitap fuarı olsun.' O fuarı yaptığımızda da şunu gördük, Denizlililer kitap fuarını ve kitabı çok seviyor, kitaba hasret kalmışlar. Rekor üstüne rekor kırdık” dedi. İkincisi gerçekleştirilen kitap fuarının, geçen yıla göre daha geniş daha kapsamlı olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bu sene yüzlerce yazar ve yayıneviyle imza günleri, söyleşiler ve konferanslarla başka bir güzellik gerçekleştiriyoruz. Onur konuğumuz Denizli’den. Denizli’nin yetiştirmiş olduğu Mustafa Tatcı Bey’in onur konuğu olması ayrı bir güzellik, ayrı bir lezzet" diye konuştu. 

"İnsanın yetiştirilmesinde ana yol kitaptır, eğitimdir"

Hızlı teknoloji ile birlikte çocukların sanal dünyada, birbirlerinden ayrı ve kitabın kokusundan uzak yetiştiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Bir ülkenin en önemli, zenginliği beşeri sermayesidir. Yetişmiş insan gücüdür. Donanımlı, nitelikli insandır. Eğer yüz yılı hesap ediyorsanız, insan yetiştireceksiniz. İnsanın yetiştirilmesinde ana yol kitaptır, eğitimdir. O yüzden bu fuarımızı çok önemsiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz o sanal dünyadan, bir nebze olsun uzaklaşıp, burada kitapların kokusundan etkilensin istiyoruz. İnşallah fuarımız başarılı geçecektir ve gelecekte güzelliklere vesile olacaktır. Kitap okudukça geçmişini anlayıp, geleceğini de o temel üzerinde kurgulayacaktır” diye konuştu.

Vali Karahan: "Gönüllerin açlığını ancak kitap doldurur"

Vali Hasan Karahan da, Denizli’nin böylesine bir organizasyona ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu kaydetti. Vali Karahan, “Denizli ilgi gösteriyor ki böyle bir fuarı açmış. Gönüllerin, ruhların açlığını ancak kitap doldurur. Ben 2 gündür fuardayım, henüz bitiremedim, 3 gün bile yetmez, inşallah 10 gün boyunca bütün hemşerilerimizi ağırlamak isteriz” diye konuştu.

Bakan Zeybekci: "Kendi kahramanlarımızı gelecek nesillere iletmeliydik"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanlığı görevine başladıklarında, kentin geçmişi ve kültürüne yönelik yayın eksikliğini hissettiklerini söyledi. Bakan Zeybekci, “2004 yılında Belediye Başkanı olduğumuzda yokluğunu, eksikliğini en çok hissettiğimiz kentimizle ilgili eser ve kahramanlarımız hakkında bilgi alabileceğimiz kitaplar yoktu. Kendi hikâyemizi, kahramanlarımızı gelecek nesillere iletmeliydik. Öncelikle Müftü Ahmet Hulusi Efendi’den başladık. Denizlili yazarlarımızı Denizli Belediyesi olarak teşvik ettik. Denizli Belediyesi Kültür Etkinlikleri ve Kitapları olarak ilk eserlerin yayınlanması bizlere nasip oldu” dedi. Bakan Zeybekci, “Değerli kardeşim Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum. Bu hizmeti, bu önemli eksikliği doldurmaya, kendi hikâyelerimizi kendi destanlarımızı yazdırmaya devam ediyor” dedi.

"Bu millet tarih boyunca, bilgiyi üreten olmuştur"

Türk tarihi değerlerinin başka kültürlerde olsa binlerce kitap yazılıp, yüzlerce film çekileceğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, “Milletler ikiye ayrılır; Bilgiyi üreten ve bilgiyi tüketenler. Bu millet tarih boyunca, bilgiyi üreten olmuştur. Bugün de bilgiyi üreten milletlerden olmak zorundadır. Eğer etkin devlet olmak istiyorsak, söz söylediğinde sözü dinlenen bir ülke olmak istiyorsak, bilgiyi samsun eskort bayan üreten ülkelerden olacağız. Bilgiyi, teknolojiyi üreten olacağız. Bu organizasyonun inşallah 22. si, 222.si Denizli’de olmaya devam eder. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" span="">

Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristlere ödülleri verildi

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Bakan Zeybekci, Başkan Zolan ve beraberindekiler tarafından kesildi. Protokol ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristlere ödüllerini vererek ve eserlerinin yer

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER