© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ, SERA VE HAYVANCILIK ÜSSÜ OLUYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 258 vizyon projesi ile Sera ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin müjdesini verdi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 258 vizyon projesi ile Sera ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin müjdesini verdi. Bu yatırımla yeni iş ve üretim alanları yaratacak Başkan Zolan, ayrıca Denizlili çiftçinin büyük ihtiyacı olan lisanslı tarım depolarının yapılmasına öncülük edecek, üreticilere makine ekipman sağlamayı ise sürdürecek. 

Denizli’yi tarım, hayvancılık ve seracılıkta üs haline getirebilecek ihtisas organize sanayi bölgelerinin müjdesi geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'dan geldi. Başkan Zolan’ın 258 vizyon proje ile tarıma sağlayacağı destekler arasında dikkat çeken en önemli yatırımlar sera ve hayvancılık organize sanayi bölgeleri oldu. Başkan Zolan’ın altyapısının Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacağını söylediği ihtisas organize sanayi bölgeleri, Denizli’ye çok önemli iş ve üretim sahaları kazandıracak. 

ORGANİZE SERA VE HAYVANCILIK BÖLGELERİ KATMA DEĞER YARATACAK

Başkan Zolan, ihtisas organize sanayi bölgelerinin katma değeri yükselteceğini belirtirken, “Şehrimizdeki hayvansal ürünlerin katma değerlerini artırmak amacıyla hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebileceği organize hayvancılık bölgelerinin tüm altyapı ihtiyaçları (yol, su, elektrik, kanalizasyon gibi) karşılanarak, bu bölgeler daha kullanılabilir bir hale getirilecek. Ayrıca şehrimizin uygun bölgelerinde büyük organize sera bölgeleri kurulacak” dedi. 

LİSANSLI DEPOLAR ÇİFTÇİYİ DERTTEN KURTARACAK

Denizlili çiftçinin büyük ihtiyacı olan lisanslı tarım depolarının da müjdesini veren Başkan Zolan, iki deponun hemen yapılacağını söyledi. İçinde laboratuvar ve eğitim salonlarının bulunacağı depoların birinin Çivril, diğerinin de Cankurtaran bölgesine yapılacağını ve bölge çiftçisine hizmet edeceğini belirten Başkan Zolan, “Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliği ile lisanslı depolar yapılacak. Bu depolarda başta kekik olmak üzere mısır, üzüm, haşhaş, anason, çekirdek, arpa ve buğday gibi ürünler depolanabilecek. Tesislerde aynı zamanda laboratuvar ve eğitim salonları da yer alacak” dedi.

HAYVANCILIK VE TARIM SEKTÖRÜNE EKİPMAN DESTEĞİ SÜRECEK

Hayvancılığa destek kapsamında; balyalama makinası, silaj paketleme makinası, yem karma makinası gibi sektörün ihtiyaç duyduğu makinaları ücretsiz olarak dağıtacaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Tarım ürünleri için makina ve teçhizat desteği kapsamında ise badem soyma makinası, ceviz kurutma makinası, ceviz soyma makinası ve katı gübre dağıtma römorku da yine üreticimize ücretsiz bir şekilde sağlayacağız" dedi. 

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER