DENİZLİ’DE BELEDİYE OTOBÜSLERİ BAYRAMDA 2 GÜN ÜCRETSİZ
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü belediye otobüslerini ücretsiz yaptı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzur içinde bir bayram tatili geçirebilmeleri için tüm Kurban Bayramı tedbirlerinin alındığını duyurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, vatandaşların bayramda mezarlık, akraba ve dost ziyaretlerini daha kolaylaştırmak için belediye otobüslerini bayramın ilk 2 günü ücretsiz yaptı. 24-25 Eylül tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücret alınmayacak. Öte yandan vatandaşların tatil süresince mağdur olmaması için diğer önlemler de alındı. Büyükşehir Belediyesi'nin birçok biriminde nöbetçi ekipler oluşturularak, halkın acil ihtiyaçları anında karşılanacak.
Vatandaşlar, Kurban Bayramı tatili boyunca görev yapacak ekiplere her türlü problemleri için "153" telefon hattından ulaşabilecek. Bunun yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin "112 İtfaiye", "188 Cenaze" ve DESKİ'nin "185 Çağrı Merkezi" tatil boyunca hizmet verecek. İtfaiye ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri vardiya sistemine göre 24 saat görevlerinin başında olacak ve herhangi bir olumsuzlukta olaylara anında müdahale edilebilecek.
Bu arada Denizli'de düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreni her bayram olduğu gibi yine Delikliçınar Meydanı'nda yapılacak. Kent protokolünün ve vatandaşların buluştuğu geleneksel bayramlaşma töreni 24 Eylül Perşembe günü 16.30-18.00 saatleri arasında yapılacak. Tüm Denizlilileri geleneksel bayramlaşma törenine davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli halkının ağız tadıyla bir bayram geçirebilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, herkese mutlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu