© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ’DE EMEKTAR İŞ MAKİNELERİ SERGİSİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Asfalt Şantiyesi, kentin son 50 yılına hizmet veren iş makinelerine ev sahipliği yapıyor.


Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Aktepe Mahallesi'nde bulunan Fen İşleri Daire Başkanlığı Asfalt Şantiyesi'nde kentin son 50 yılına hizmet veren iş makineleri sergileniyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın ziyaret ettiği mini müzede 1954 model asfalt finişeri, 1968 model el yapımı seyyar bitüm ısıtma tankı, 1954 model galion asfalt silindiri, 1986 model MBU asfalt silindiri ve 1977 model greyder bulunuyor. Mini müzeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, eski araçları hurdaya göndermek yerine burada sergilediklerini söyledi. Başkan Zolan, "Bir zamanlar Denizli'de bu araçlarla hizmet verilmiş. Bu araçlar belediye bünyesine katıldığında, dönemin başkanları da büyük mutluluk yaşamıştır. Aralarında 50-60 yıl öncesine ait iş makineleri var. Bu iş makinelerini hurdaya göndermek yerine burada sergiliyoruz" dedi. Araçları tek tek inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şöyle konuştu: 
"Bu araçlar geçmiş ile günümüz arasında bağ kuruyor. O zamanın teknolojisi ile bugün gelinen teknoloji arasında da kıyas yapmamızı sağlıyor." 
Sergilenen iş makinelerinin geçmişte kullanılan en iyi araçlar olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Büyükşehir olarak bugün teknolojinin en son imkanlarından faydalanıyoruz. Bizden sonra gelenler bizden daha iyi imkanlara sahip olacak ve onlar da belki bugün bizim kullandığımız araçları burada sergileyecek" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER