© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ’DE ORMANLIK ALANLAR ÇOĞALIYOR

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Denizli’de ormanlık alanların her geçen gün arttığını belirterek, ağaç dikecek alan bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

  Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Denizli’de ormanlık alanların her geçen gün arttığını belirterek, ağaç dikecek alan bulmakta zorlandıklarını kaydetti. 
Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, 2014 yılı değerlendirmesi ve 2015 yılı planları ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’nde şube müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Denizli ve Uşak illerinin bağlı olduğu Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplam bin 155 personelin görev yaptığını belirten Mustafa Korucu, Denizli’nin orman alanı açısından Türkiye’nin en zengin illerinden biri olduğunu söyledi. 
Denizli’nin 1 milyon 216 bin 606 hektarlık genel alanının 590 bin 990 hektar alanının ormanlık alan olduğunu, bunun da toplam alanın yüzde 48’inin ormanlardan oluştuğunu gösterdiğini kaydeden Korucu, “Türkiye’de bu oran yüzde 27, Avrupa’da yüzde 39, dünya genelinde ise yüzde 30 seviyesinde. Denizli hem ormanlık alan, hem de orman serveti açısından çok zengin bir il. Denizli’de 1991-2011 yıllarını kapsayan 20 yıllık süreçte ormanlık alan miktarında 60 bin hektarlık bir artış oldu” dedi.
Denizli’de ağaçlandırma yapacak yer bulmakta zorlandıklarını belirten Mustafa Korucu,şunları söyledi:
“Bizim 4 büyük sıkıntımız var. Birincisi ağaçlandırma yapacak saha bulmakta zorluk çekiyoruz. Topraklarının neredeyse yakını ormanlık alan olan Denizli’de bu aslında sevindirici bir durum. Ancak bizim de yıllık programları gerçekleştirmemiz için ağaçlandırma yapmamız gerekiyor. Bu konuda il genelinde en ücra köşeyi bile değerlendiriyoruz. İkincisi orman işlerinde çalıştırılacak işçi bulmakta zorlanıyoruz. Mevcut çalışan işçilerimizin yaşı ilerliyor. Bu durum ileriki dönemlerde sıkıntıya sebep olabilir. Üçüncüsü ormanlarla mera alanları ayrılmış olmasına rağmen vatandaşlarımızın özellikle hayvancılıkla uğraşanların ormanları hala mera olarak görmeleri. Dördüncüsü de kadastro ile ilgili problemlerimiz var.” 
Denizli’de 5 ve 12 Ocak tarihlerinde yaşanan kar yağışlarının özellikle Çamlık bölgesinde fazla olması sebebiyle ormanlık alanlarda ağaçlara zarar verdiğini belirten Korucu, “Çamlık mesirelik alanında kar sebebiyle 740 ağaç kırıldı veya kökünden söküldü. Kar fazla olunca ağaç kırıkları da fazla oldu. Ekiplerimiz bölgede temizleme çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.
Yakacak odun üretiminin, başta kömür olmak üzere diğer yakacakların kullanımının yaygınlaşması sebebiyle 150 bin sterlerden 40 bin sterlere kadar düştüğünü belirten Mustafa Korucu, Denizli’de 709 bin 380 hektar alanda iyileştirme çalışması yapıldığını, 5 milyon 630 bin fidan üretiminin yapıldığını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de günler önce düşen yıldırım orman yangınına neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sarp arazide devam eden orman yangınına havadan müdahale ediliyor. İlk belirlemelere göre yangının, hafta sonu üzerine yıldırım düşen bir ağacın patlaması sonucu başladığı tespit edildi.

Denizli’nin 2025 Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından açıklanan 2025 Temmuz ayı asayiş verilerine göre kentte bir önceki yılın aynı ayına göre malvarlığına karşı işlenen suç oranlarında yüzde 17,5 azalma yaşandığı görüldü. Kentteki trafik denetimlerinde ise 161 bin 810 araç denetiminin yapıldığı, farklı ihlallerden 736 sürücü belgesine el konulduğu belirtildi.

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

TÜM HABERLER