DENİZLİ’DEKİ TERS LALE DÜNYAYA TANITILACAK
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dünyada ender rastlanan ters laleye büyükşehir olarak sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrettin Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ‘7. Hayrettin Mahallesi Ters Lale Yayla Şenliği’ düzenledi. Şenlik alanında sevgi gösterileri ile karşılanan protokol üyeleri bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Ağlayan gelin olarak da bilinen ters lalenin geçmişinin anlatılmasının ardından Başkan Zolan, şenlikte yaptığı konuşmada, Hayrettinlileri değerlerine sahip çıktığından dolayı tebrik etti. Hayrettin Mahallesi'nin nefes aldıkları bir yer olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Çünkü Hayrettin özümüzün, değerlerimizin güzelliklerimizin yaşatıldığı yer. Onun için burada özümüzü hissediyoruz ve kendimize geliyoruz. Tüm Hayrettinli kardeşlerimizin de bugün burada olması ondan olsa gerek" dedi.
Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz değerlerimize büyükşehir olarak sahip çıkmaya, daha da güzelleştirmeye, tüm Türkiye'ye, dünyaya duyurmaya ve herkesi bu değerlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Gayretlerimiz de artarak devam edecek. İnşallah değerlerimize hep beraber sizlerle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böyle bir güzelliği böyle bir değeri bizlere emanet ettiğiniz, katkı sağlamamıza ve her türlü imkanlarımız seferber etmek konusunda bizlere görev verdiğiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah yarın daha güzel olacak. Denizlimiz, ülkemiz ilelebet bu değerleriyle güzellikleriyle sımsıkı yaşayacak."
Şenlik kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sanatçısı Hakan Eyiden ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Çocuk Halk Dansları Topluluğunun gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra Bakan Zeybekci ve beraberindekiler dünyada ender rastlanan ters lale bahçesinde incelemelerde bulundu. Yöreye özgü gıngırcıka binenleri izleyen protokol, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.