© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ’YE AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ GELİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza atacak. Vatandaşların evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman hangi duraktan geçeceği bilgisine akıllı telefon veya tabletlerden görebileceği uygulamada, kentin alternatif ulaşım bilgileri ile toplu taşıma rehberi gibi bir çok veri olacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye'ye örnek olacak bir proje başlatacak.Trafik yoğunluğunun azaltılması, kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi, kent bilgi sistemine altlık oluşturması, daha hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti verilmesi ve yolcu-sürücü güvenliğinin sağlanması için gerçekleştirilecek proje kapsamında kent genelindeki 763 minibüs ve 1203 servis aracı ile 150 belediye otobüsüne GPS ve kamera sistemi kurulacak. Özellikle yolcu ve sürücü güvenliğinin arttırılması ve daha konforlu bir ulaşım sistemi kurulması hedeflenen proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na izleme ve kontrol merkezi kurulacak. Sistem sayesinde gerekli denetimler yapılarak, aksaklıklar belirlenecek. Hizmetlerin zamanında ve eksiksiz karşılanması için gerekli verilere de anında ulaşılabilecek.
Denizli'deki toplu taşımaya birçok yenilik getirecek uygulama ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Toplu taşıma ağı tek bir sistemden yönetilecek ve araçların anlık konum bilgileri, geliştirilecek yazılıma işlenecek. İşlenen bu veriler akıllı telefon veya tabletten anında görebilecek. Bu kapsamda Denizlililer daha evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman durağına geleceği bilgisine anında ulaşabilecek. Cep telefonu ya da tabletinden nereye hangi toplu taşıma aracıyla gidebileceği verisini de görebilecek vatandaşlar; "Şu an şehrin neresindeyim? Sonraki toplu taşıma aracı saat kaçta gelecek?" gibi bir çok bilgiye istedikleri an sahip olabilecek. Kent trafiğine dahil edilecek akıllı sistem ile toplu taşımaya olan talebin artırılması hedeflenirken, bu artış bir yandan trafik yoğunluğunu azaltacak diğer yandan ise güvenlik anlamında birçok getiri sağlayacak. Özellikle veliler okul çıkışında sadece kendi çocuğunun, okul servisini izleyerek eğer isterse e-posta, SMS gibi bilgi mesajları alabilecek. Bu sayede vatandaşlar çocuğunun okula veya eve gitmek için bindiği öğrenci servisinin takibini yapabilecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hedeflerinin yolcu ve sürücü güvenliğinin sağlanması, toplu ulaşım kullanımının artırılması ve daha konforlu bir şehir yaratarak kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi olduğunu söyledi. Her ay yaklaşık 1.200 yeni aracın Denizli trafiğine girdiğini kaydeden Başkan Zolan, "2004 yılında Denizli'de 135 bin araç vardı, şu anda bu sayı yaklaşık 345 bin. Araç sayısı sürekli artıyor ancak buna rağmen yolları genişletme şansımız yok. Bu nedenle teknolojiyi en üst seviyede kullanarak yeni çözümler getirmeye çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemimiz de bunlardan biri" dedi.

İlginizi Çekebilir

Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı

İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER