DESKİ, YATAY SONDAJ YÖNTEMİYLE YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞEDİ
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kritik bölgelerde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarında yatay sondaj sistemi kullanarak trafik akışını da engellemiyor.
Trafiği ve yayaları etkilemeyen aynı zamanda kaldırımları ve asfaltları bozmayan yatay sondaj sistemi Yavuz Selim Caddesi ve Denizli-İzmir Karayolu'nda yapılan yağmursuyu hattı döşenmesinde kullanılırken, söz konusu hatlara 1.80 metre çapında betonarme yağmursuyu boruları döşendi. Dev borular kullanılarak tünel sistemi ile döşenen yağmur suyu hatları açık kazı ile yapılmadığı için Yavuz Selim Caddesi ve Denizli-İzmir Karayolu'nda trafik akışını engellemedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek için teknolojiyi yakından takip ettiğini söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin daha üst seviyelere çıkmasında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Hedefimiz her alanda teknolojinin tüm fırsatlarından yararlanarak Denizlimizin, insanımızın yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.