© Haber Acıpayam 2022

DESKİ ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Acıpayam İlçesi Kelekçi Mahallesi'nde sık sık meydana gelen içme suyu hattı arızaları ve içme suyu yetersizliğini sonlandıracak projeye başladı.

 
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam'ın Kelekçi Mahallesi’nde vatandaşların daha nitelikli ve yeterli suya kavuşması için 4 mevcut içme suyu kaynağı yenilenmesi, 1 içme suyu sondajı, 1 içme suyu deposu ve 10 bin metre içme suyu hattının döşenmesi projesini başlattı.
 
 
Kelekçi Mahallesi’ndeki mevcut su kaynaklarının yaklaşık 40 yıl önce imece usulü yapıldığı ve iletim hatlarının tarım arazilerinden geçtiğini belirleyen DESKİ, mevcut içme suyu depoların da yetersiz geldiğini tespit etti.
 
Yaşanılan sıkıntılara son vermek üzere harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Kelekçi Mahallesi'nin içme suyu deposu ve isale hattı projelerini tamamladı.
 
Projenin tamamlanmasının ardından mevcut içme suyu kaynaklarının iyileştirilmesi ve drenaj hattı yapım çalışmalarına geçen DESKİ, köy içi ve Bölemeç Mevkii'nde bulunan 100 ve 200 metreküplük içme suyu deposunun yerine Kızılmeşelik Mevkii’nde 500 metreküplük içme suyu deposu inşaatını da başlattı.
 
10 BİN METRE İSALE HATTI YAPILACAK
 
Vatandaşların daha nitelikli ve yeterli suya kavuşması için yapılan proje ile Kelekçi Mahallesi'ne toplamda 10.000 metre olmak üzere çeşitli çaplarda içme suyu isale hattı yapılacağı, imalat sürecinin ise hızla devam ettiği ifade edildi. Proje ile bölgenin daha yeterli suya kavuşması için de 1 adet içme suyu sondajı açıldı.

İlginizi Çekebilir

Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.

Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı

Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.

Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek

Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.

Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.

TÜM HABERLER