© Haber Acıpayam 2022

DTO BAŞKANI ÖZER’DEN ‘YERLİ MALI BELGESİ’ UYARISI

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, kamu ihalelerinde yüzde 15’lik fiyat avantajı yakalayabilmek için ‘Yerli Malı Belgesi’ alınması gerektiğini söyledi.

 Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, kamu ihalelerinde yüzde 15’lik fiyat avantajı yakalayabilmek için ‘Yerli Malı Belgesi’ alınması gerektiğini söyledi. 
Yerli Malı Belgesi sahibi olanlara kamu ihalesine girerken yüzde 15’lik bir avantaj olduğunu söyleyen DTO Başkanı Necdet Özer, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çeşitli illerde düzenlenen ‘Yerli Malı Belgesi’ ile ilgili tanıtım toplantılarına bizzat iştirak ederek, konuya dikkat çektiğini hatırlattı. Yerli Malı Belgesi alınmasının rakiplere göre yarışa 15 adım daha önde başlama anlamına geldiğini vurgulayan Özer, “Yerli malı üreterek, kamu alımlarında malımızı yüzde 15 daha pahalı satma şansımız var. Bu çok önemli bir fırsattır. Bundan daha büyük bir teşvik olmaz diye düşünüyorum. Yerli ürün belgesi olan bir ürünün fiyatı yüzde 15 pahalı olsa bile kamu tarafından tercih edilecek olmasını, üyelerimizin çok iyi değerlendirmesini, bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Yerli malının tercih edilmesinin, üretim ve istihdamı da destekleyecek önemli bir unsur olduğunu dile getiren Özer, Yerli Malı Belgesi’nin Denizli Ticaret Odası tarafından verildiğini söyledi. Başkan Özer, üreticilerin başvuru sırasında ‘Yerli Malı Belgesi’ başvuru dilekçesi ve ekinde şu belgeleri getirmeleri gerektiğini söyledi: ‘’ Tüzel kişiler için, üreticiyi temsil ve ilzama yetkili kişi/kişilerin imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı sureti, gerçek kişiler için aslı ibraz edilmek kaydıyla kimlik fotokopisi. Üreticiyi veya üreticiyi temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalı taahhütname. (Yerli Katkı Oranı Hesap Cetveli ve hesaplamada baz alınan belgeler. Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavirin ruhsat sureti. Eksperin konusunda uzman olduğunu gösteren belge sureti). Sanayi Sicil Belgesi sureti. Gıda İşletme Kayıt veya Onay Belgesi sureti. Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kayıt belgesi sureti (Örtüaltı Kayıt Sistemi ve benzeri). Müstahsil makbuzu veya fatura sureti. Maden Ruhsatı sureti. Diğer bilgi ve belgeler (kullanılan girdilerin menşei ve benzeri).”

İlginizi Çekebilir

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

TÜM HABERLER