© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de 14 infaz koruma memuru ve 12 zabıt katibi tutuklandı

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 infaz koruma memurundan 14’ü ve 49 zabıt katibinden 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Denizli’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta 49 zabıt katibi ve 40 infaz koruma memuru gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 49 zabıt katibinden 12’si ve 40 infaz koruma memurundan 14'ü tutuklandı. İnfaz koruma memurlarından 26'sı ve zabıt katiplerinden 32'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 zabıt katibi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklanan bazı infaz koruma memurları, görev yaptıkları Denizli D Tipi Cezaevi'ne bu kez tutuklu olarak gitti.
Öte yandan Denizli'nin Serinhisar ilçesinde geçen hafta örgüte destek veren esnaf ve kamu çalışanları ile cemaat ablalarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 12'si de tutuklandı. 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

TÜM HABERLER