Denizli’de TOKİ projeleri masaya yatırıldı
ACIPAYAMTOKİ tarafından Denizli genelinde yapılacak sosyal konutlarla ilgili projeler, ilçelerin talepleri ve çözüm önerileri Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.
Toplantıda; Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları ile TOKİ sosyal konutlarının yapılabileceği alanlar Başkan Turan ve uzmanlar tarafından karşılıklı istişare edilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, TOKİ Başkanı Ergün Turan ve beraberindeki heyet toplantı sonrası Karahayıt Termal Turizm Bölgesinde TOKİ tarafından yaptırılan tesislerde incelemede bulundular.
TOKİ Başkanı Ergün Turan, verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, Denizli'nin ihtiyacı olan sosyal konut konusunda belediye başkanları ve diğer katılımcılarla projeler üzerinde görüştüklerini söyledi.
Denizli'de 2017 yılının çok daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Turan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının sonuclarını bir ay sonra yapacağımız ikinci toplantı ile hangi aşamaya geldiğini değerlendireceğiz. Bizden konut bekleyen vatandaşlarımız için 2017 yılı çok daha iyi bir yıl olacak. Termal turizm merkezlerinden Karahayıt'ta inşa ettiğimiz yapılar, ülke turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir aşamada. Karahayıt'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığımız sosyal konut ve tesislerle bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmeye başladı."
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını, İl merkezi ve ilçelerde TOKİ'nin başlatacağı çalışmaları masaya yatırdıklarını belirterek; "Arsa ve imar durumları tek tek değerlendirildi. Başarılı bir toplantı oldu. Konut için gelen talebe göre Belediyenin ve hazinenin elindeki arsalar değerlendirildi. Uygun olup olmadıkları görüşüldü" dedi.
İlginizi Çekebilir
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.