© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de ‘imar barışı’na 106 bin 508 başvuru yapıldı

Denizli’de, ‘İmar Barışı’ kapsamında 23 Ekim itibari ile 106 bin 508 başvuru yapılırken yapılan tahsilat tutarının ise 135 milyon 557 bin 169 TL olduğu kaydedildi.

 Denizli’de, ‘İmar Barışı’ kapsamında 23 Ekim itibari ile 106 bin 508 başvuru yapılırken yapılan tahsilat tutarının ise 135 milyon 557 bin 169 TL olduğu kaydedildi. Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kanunun yürürlüğe girdikten sonraki yapılan başvuru sayısı ve tahsil edilen tutara değinildi. Söz konusu yasanın 18 Mayıs ta yürürlüğe girdiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: 
“23 Ekim itibari ile yapı kayıt belgesi olan konut bağımsız bölüm sayısı 88 bin 158, yapı kayıt belgesi olan ticari bağımsız bölüm başvuru sayısı 13 bin 462, yapı kayıt belgesi olan tarımsal amaçlı bağımsız bölüm sayısı 4 bin 871, yapı kayıt belgesi olan güneş enerjisi santral sayısı (GES) 17 olmak üzere toplam 106 bin 508 başvuru bulunmaktadır. Tahsil edilen tutar 135 milyon 557 bin 169 TL olmuştur.” 

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER