© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de mülteci sayısı 20 binin üzerinde

Denizli İl Göç İdaresi Müdür Vekili Maksut Burak Dağgez, kentteki mülteci sayısının 20 binin üzerinde olduğunu sayının her geçen gün arttığını kaydederek, Denizli’de sırasıyla en fazla mültecilerin ise Suriye, İran, Afganistan ve Irak uyruklu kişiler olduğunu belirtti.

 Denizli İl Göç İdaresi Müdür Vekili Maksut Burak Dağgez, kentteki mülteci sayısının 20 binin üzerinde olduğunu sayının her geçen gün arttığını kaydederek, Denizli’de sırasıyla en fazla mültecilerin ise Suriye, İran, Afganistan ve Irak uyruklu kişiler olduğunu belirtti. 
Denizli’de yabancıların Türkiye’de sahip oldukları hak ve yükümlülükler konulu ‘Uyum Buluşmaları’ adlı program gerçekleştirildi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Denizli İl Göç İdaresi Müdür Vekili Maksut Burak Dağgez’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile çoğunluğu mülteci olan çok sayıda kişi katıldı. 
Yerelde hem ev sahibi topluma hem de ülkede farklı statülerde yaşayan yabancılara yönelik hak ve hizmetlere erişimleri konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı, katılımcıların sorularına yanıt bulduğu ‘Uyum Buluşması-Denizli’ etkinliğine katılım yoğun oldu. 
Programda konuşan Dağgez, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün verilerine göre Denizli’de geçici koruma kapsamında yaşayan 20 binin üzerinde yabancı uyruklu kişi olduğunu kaydetti. Suriyeli mültecilerin bu nüfusun 12 bin 473’ünü oluşturduğuna vurgu yapan Dağgez, yüzde 1,22 oranına karşılık gelen bu rakamın her yıl daha da arttığına dikkat çekti. Dağgez ayrıca kentte en çok Suriye, İran, Afganistan ve Irak uyruklu sığınmacının olduğunu kaydetti. 
Program katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi. 

İlginizi Çekebilir

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

TÜM HABERLER