© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de yıllanmış sorunlar büyükşehir ile çözüme kavuşuyor

Denizli'nin uzun yıllar kanayan yarası haline gelen sorunları tek tek çözen Denizli Büyükşehir Belediyesi, kangrene dönen Üçgen Çarşısı ile "Kibrit Kutusu” olarak anılan bir binanın ardından depreme dayanıksız olması nedeniyle büyük tehlike yaratan Özel İdare İşhanı sorununu da çözdü.

  Denizli'nin uzun yıllar kanayan yarası haline gelen sorunları tek tek çözen Denizli Büyükşehir Belediyesi, kangrene dönen Üçgen Çarşısı ile "Kibrit Kutusu” olarak anılan bir binanın ardından depreme dayanıksız olması nedeniyle büyük tehlike yaratan Özel İdare İşhanı sorununu da çözdü. 
Denizli'nin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen sorunları tek tek çözüme kavuşturan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "çözülemez" denilen bir sorunu daha tarihe gömdü. Çirkin ve hantal görüntüleriyle Denizli'ye yakışmayan, bunun yanında depreme dayanıksız olmaları nedeniyle büyük tehlike barındıran yapı probleminin kaldırılmasına öncülük eden Başkan Osman Zolan, son olarak depreme dayanıksız olan Özel İdare İşhanı sorununu da çözdü. Bu kapsamda 1. derece deprem bölgesi Denizli’de 1979 yılında inşa edilen ve depreme dayanıksız olması nedeniyle şehrin merkezinde önemli bir tehdit oluşturan Özel İdare İşhanı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmaları süren Özel İdare İşhanı'nın yıkılmasıyla hem tarihi önemi bulunan 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde kaldığı ev görünür hale geldi. Alınan bu önlemle tarihi binaların yıkılma riskleri de ortadan kalktı. 

“Atatürk Etnografya Müzesi ortaya çıkacak” 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'ye yakışmayan, depremsel açıdan da büyük risk taşıyan sorunları ortadan kaldırdıklarını belirtti. Özel İdare İşhanı yıkımının tamamlandığını, çevre düzenleme çalışmalarının ise devam ettiğini kaydeden Başkan Osman Zolan, "Depremsellik anlamında riskli, fonksiyonunu yitirmiş bu yapıyı buradan kaldırdık. Bu alanda yapılacak düzenleme ile tarihi hamam yapısı ve Atatürk Etnografya Müzesi ortaya çıkacak. Yapılacak düzenlemelerle vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir alan ortaya çıkacak. Tarihi dokuya uygun bu alanda insanlarımız nefes alacak" diye konuştu. 

Sorun 3 yıllık mahkeme sürecinin ardından çözüldü 
Denizli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 2 yıl önce şehir girişinde çirkin görüntüsüyle dikkat çeken ve “Kibrit Kutusu” diye anılan 42 yıllık bina sorununu çözdü. Bu kapsamda 12 konut ve 12 iş yerinden oluşan kibrit kutusu bina sorunu 3 yıllık mahkeme sürecinin ardından tarihe gömüldü. Binanın ortadan kalkmasıyla bölge trafiği daha da rahatladı. 
Kibrit kutusu bina sorununu tarihe gömen Başkan Osman Zolan daha sonra kent girişindeki köhne yapısıyla herkesin bir an önce yıkılmasını istediği 650 iş yerine sahip Üçgen Çarşısı sorununa da çare oldu. 1980'li yıllarda yapıldıktan sonra bir türlü istenilen verim alınamayan, depreme dayanıksız olması nedeniyle de büyük tehlike barındıran 650 iş yerine sahip 3 bloklu hantal yapı ortadan kaldırıldı. Büyük bir bölümü boş olan Üçgen Çarşısı, güvenlik bakımında da risk taşıması nedeniyle özellikle çevredeki vatandaşlar tarafından şikayet konusu oluyordu. 

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER