© Haber Acıpayam 2022

Denizlililerden Yörük Şöleni'ne yoğun ilgi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla düzenlediği Yörük Şöleni yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte Yörük kültürünün önemine vurgu yapıldı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla düzenlediği Yörük Şöleni yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte Yörük kültürünün önemine vurgu yapıldı.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Şöleni düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içerisinde düzenlenen şölene, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran eşliğinde kortej ile başlayan şölende Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterileri yer aldı. Keşkek ve pilav ikramları yapılan programda Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçısı Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir’in sahne aldı. Yörük kültürünün yaşatıldığı şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi. 

Yörük kültürünün önemi

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, şölenin düzenlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Binlerce yıldır yürümeyi yaşam biçimi haline getiren ve her coğrafyada ayrı izler bırakan bu vatanın has evlatları Yörük Türkler olarak örfümüze, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci ise, Yörük kültürünün Türk milleti açısından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Değirmenci, “Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, derneğimizle çok güzel bir başlangıç yaptık. Dünya durduğu sürece bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve şölenimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı

Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Yörük kültürünün Türk milletinde hep var olduğunu ve birlik beraberlik duygularıyla var olmaya devam edeceğini ifade ederek, “Bu şölenin oluşmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemize ve tüm paydaşlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin ilelebet devam etmesini dileyerek, "Bu şöleni düzenleyen ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun. Çadırlarda duman tüttükçe, obalar yaylalarda kuruldukça, bu milleti kimse Anadolu’dan söküp atamaz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

TÜM HABERLER