© Haber Acıpayam 2022

Denizli’nin kalbi Üçgen’de atacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin tamamlama aşamasına getirdiği Üçgen Köprülü Kavşakları projesi kent trafiğini rahatlatmasının yanında modern peyzaj ve yeşil alan uygulamalarıyla muhteşem bir görünüme sahip olacak. Kalp şeklindeki yürüyüş yolları ve yaya köprüleriyle farklı bir örneğin ortaya konduğu Üçgen Köprülü Kavşakları bu görüntüsüyle "Denizli'nin kalbi Üçgen'de atacak" dedirtecek.

 

Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu, İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşakları tamamlama aşamasına getirildi. Kent trafiğini rahatlatmasının yanında modern peyzaj ve yeşil alan uygulamalarıyla muhteşem bir görüntüye sahip olacak Üçgen Köprülü Kavşakları kalp şeklindeki uygulamalarıyla "Denizli'nin kalbi Üçgen'de atacak" dedirtecek. Tamamlanma aşamasına getirilen Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde İzmir-Antalya viyadüklerinin inşası bitirildi. Dev projede viyadüklerin yaya korkuluk demirleri yapılırken, yan yolların elektrik ve yağmur suyu hatları döşeniyor. İzmir-Ankara yolu alt geçidinin ise tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.

 

“400 metre uzunluğunda kalp şeklinde yaya köprüsü”

 

Denizli'nin trafik yoğunluğunu azaltmasının yanında peyzaj ve yeşil alan uygulamalarıyla göze ve ruha hitap edecek proje alanında, 400 metre uzunluğunda kalp şeklinde yürüyüş yolları ve yaya köprüleribulunacak. Vatandaşların yaya olarak rahatça geçişini sağlayacak kalp şeklindeki köprülerin yanı sıra, Üçgen Meydanı'nda 3 adet de meydan düzenlemesi yapılacak. Trafiğin hızlı ve düzenli bir şekilde akacağı projede, çim tepeleri, ışık aksları, 21.000 metrekare çim alanı, oturma ve dinlenme alanları, dikey bahçeler, özel tasarım kent mobilyaları ile özel tasarım aynalar, gabion duvarlar, su gösterilerinin olacağı 4 adet süs havuzu yer alacak. Kalp şeklindeki yürüyüş yolları ve yaya köprüleriyle farklı bir örneğin ortaya konduğu Üçgen Köprülü Kavşakları bu görüntüsüyle "Denizli'nin kalbi Üçgen'de atacak" dedirtecek.

 

Denizli’ye yeni bir yaşam alanı

 

Üçgen Köprülü Kavşakları'nın Denizli’ye bambaşka özellik kazandıracağını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Öncelikle kent trafiğini rahatlatacak dev projemiz, sadece teknik yönüyle değil, sosyal yönüyle de muhteşem olacak. İnsanlarımıza farklı yaşam alanlarının sağlandığı, kalp figürlü yürüyüş yolları ve yaya köprülerigibi görsel özellikleriyle Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza atıyoruz. Üçgen Köprülü Kavşakları Denizlimize çok yakışacak" dedi. "Denizli’nin kalbi Üçgen’de atacak" diyen Başkan Zolan, "Şehrimizin trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatacak projemiz, modern görünümü, yeşil alanları, süs havuzları ve farklı yapısıyla vatandaşlarımızın vakit geçireceği yeni bir yaşam alanı olacak. Bu dev proje sadece trafiği rahatlamakla kalmayacak aynı zamanda meydan ve peyzaj düzenlemeleriyle de bölgeye rahat bir nefes aldıracak. Çünkü Denizlimiz her şeyin en güzelini hak ediyor “ dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

Önüne kıran otomobile çarpan motosikletli işadamı hayatını kaybetti

Denizli’de aynı istikamette seyir halinde olan ve dönüş için ani manevra yapan otomobile çarpan motosikletli işadamı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşadamının yola düşüp metrelerce savrulduğu kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı

Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

TÜM HABERLER