© Haber Acıpayam 2022

Denizli'nin nüfusu 1 milyon 18 bin 735 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, 2017 yılı itibari ile Denizli'nin nüfusunun geçen yıla göre binde 12,89 (13 bin 48 kişi) artış ile 1 milyon 18 bin 735 olduğu belirtildi.

 Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, 2017 yılı itibari ile Denizli'nin nüfusunun geçen yıla göre binde 12,89 (13 bin 48 kişi) artış ile 1 milyon 18 bin 735 olduğu belirtildi. 
TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada nüfus oranlarının 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sitemi'ne göre gerçekleştirildiği kaydedildi. Denizli nüfusu 2016 yılında binde 12,25 oranında arttığını hatırlatıldığı açıklamada, 2017 yılında ise artışın devam ettiği ve kent nüfusunun binde 12,89 arttığı ve mevcut nüfusa 13 bin 48 kişinin eklendiği ifade edildi. Kentte en çok nüfusu yoğunluğuna sahip ilçeler ise sırasıyla Pamukkale, Merkezefendi, Çivril, Acıpayam, Tavas ve Honaz olurken en az nüfusun yaşadığı ilçeler ise Baklam, Babadağ ve Bekilli oldu.
Denizli’de 2016 yılında kilometrekareye 86 kişi düşerken, bu oran 2017 yılında 87 kişi oldu.
Denizli’de 90 yaşın üzerinde 695 erkek, bin 552 kadın olmak üzere ve toplam 2 bin 247 kişi ikamet ederken, yaş gruplarına göre en fazla nüfusu ise 86 bin 249 kişi ile 35-39 yaş grubu oluşturdu.
511 bin 192 kadının yaşadığı kentte 507 bin 543 ise erkeğin yaşadığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.

Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı

Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.

Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek

Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.

Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.

TÜM HABERLER