Denizli'nin nüfusu 1 milyon 18 bin 735 oldu
ACIPAYAMTürkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, 2017 yılı itibari ile Denizli'nin nüfusunun geçen yıla göre binde 12,89 (13 bin 48 kişi) artış ile 1 milyon 18 bin 735 olduğu belirtildi.
TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada nüfus oranlarının 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sitemi'ne göre gerçekleştirildiği kaydedildi. Denizli nüfusu 2016 yılında binde 12,25 oranında arttığını hatırlatıldığı açıklamada, 2017 yılında ise artışın devam ettiği ve kent nüfusunun binde 12,89 arttığı ve mevcut nüfusa 13 bin 48 kişinin eklendiği ifade edildi. Kentte en çok nüfusu yoğunluğuna sahip ilçeler ise sırasıyla Pamukkale, Merkezefendi, Çivril, Acıpayam, Tavas ve Honaz olurken en az nüfusun yaşadığı ilçeler ise Baklam, Babadağ ve Bekilli oldu.
Denizli’de 2016 yılında kilometrekareye 86 kişi düşerken, bu oran 2017 yılında 87 kişi oldu.
Denizli’de 90 yaşın üzerinde 695 erkek, bin 552 kadın olmak üzere ve toplam 2 bin 247 kişi ikamet ederken, yaş gruplarına göre en fazla nüfusu ise 86 bin 249 kişi ile 35-39 yaş grubu oluşturdu.
511 bin 192 kadının yaşadığı kentte 507 bin 543 ise erkeğin yaşadığı bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.
Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi
Denizli'de evinin bahçesindeki ağacı budamak isterken aşağıya düşen kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.