DİŞTE KANAL TEDAVİSİ SONRASI AĞRIYA DİKKAT
ACIPAYAMDenizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne atanan Endodonti Uzmanı Meryem Bayam, kanal tedavisini takiben dişte birkaç gün katlanabilir bir ağrı veya dişin üzerine basıldığında ağrı oluşabileceğini söyledi.
Kanal tedavisine başlarken diş canlı değilse kök kanalı içine konulacak bir kanal antiseptiği ile belirli bir süre beklenmesi ve sonrasındaki buluşmada kök kanlarının doldurulması gerektiğini anlatan Meryem Bayam, "Kanal tedavisini takiben, özellikle de canlı dişlerin tedavisinin ardından dişte birkaç gün katlanabilir bir ağrı veya dişin üzerine basıldığında ağrı oluşabilir. Bu kanal tedavisi sonrası oluşan normal bir ağrıdır. Kanal tedavisi yapılan dişin biraz korunmasıyla kısa sürede ortadan kalkar. Bugün için doğru tedavi yöntemi uygulanan kanal tedavilerinde başarı oranı yüzde 90'a varmaktadır" dedi.
İlginizi Çekebilir
Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.
Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı
Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.
Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek
Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.
Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.
Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları
Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.