© Haber Acıpayam 2022

DÜNYA LİDERLERİNİN BORNOZLARI DENİZLİ’DEN

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan G20’ye katılacak ülkelerin devlet başkanları için Denizli’de özel bornozlar hazırlandı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan G20 Liderler Zirvesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, tekstili ile ünlü Denizli, zirveye katılacak bazı devlet başkanları için özel bornoz hazırladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto için hazırlanan ve 1. kalite olarak üretilen bornozlar, Antalya’ya gönderildi. Bornozların üzerinde devlet başkanının ismi ve ülkesinin bayrağı yer alırken, her bornozdan 2’şer tane üretildiği kaydedildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Evteks Tekstil Mühendisi Mehmet Topkara, “Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı G20 zirvesi için dünya liderlerine Denizli’den bornoz gönderiyoruz. Bu bornoz tamamen Türk yapımıdır ve yüksek kalitede üretilmiştir. Bornozların üzerinde her dünya liderinin ülkenin bayrağı ve ismi yazıyor. 2 tane ürettik. Birini otelde kaldığı sürece giymeleri için. Diğerini de hediye olarak götürmeleri için. Bu konuda Denizli olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Denizli’nin tekstil kalitesini dünyaya kanıtlamış olduk’’ dedi.
Bornozlar için özel olarak çalıştıklarını ifade eden Topkara, ‘’Dünyaya yüksek kalitede mal satıyoruz. Bunun için de en iyi maddeyi kullanıyoruz. Dünya liderlerine verdiğimiz bornozlarda yüksek su emiciliğine sahip. Biz zaten şirket olarak 45 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

TÜM HABERLER