© Haber Acıpayam 2022

EFELER ACIPAYAM'DA BULUŞUYOR

Tire Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 29-30 Ağustos tarihlerinde Acıpayam Belediyesinin ev sahipliğinde Acıpayam Cumhuriyet Meydanında yapılacak.

 Tire Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 29-30 Ağustos tarihlerinde Acıpayam Belediyesinin ev sahipliğinde Acıpayam Cumhuriyet Meydanında yapılacak.

4. Ulusal Efe Kurultayı 30 Ağustos Cumartesi günü Acıpayam Cumhuriyet Meydanı’ndan efelerin ve halkın yürüyüşü ile başlayacak.

Program açılışı saat 21.00’de yapılacak olup, Talip Özkan’ı anlatan bir sinevizyon gösterisi yapılacak.

Türk tarihindeki kahramanların canlandırılması ile gerçekleştirilen Zeybek Ateşi gösterisi ile birlikte her yıl olduğu gibi sembolik Zeybek Ateşi bir kez daha yakılacak.
Daha sonra TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Ger, Paris Sorbone Üniversitesi’nden Türk Halk Müziği Sanatçısı Jerome Cler ve Pauline, Unesco’nun Yaşayan Kültür Mirası olarak kaydettiği Denizlili Türk Halk Müziği üstadı Hayri Dev, Türk Halk Müziği Sanatçıları Yeşim Dağlı, Sadi Cesuroğlu, Şinasi Uslu ve İtalyan Türk Halk Müziği Sanatçısı Max Greze Talip Özkan Türküleri Konseri’nde sanatçının eserlerini seslendirerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.


İlginizi Çekebilir

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

TÜM HABERLER