EMİN HALUK AYHAN: “TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN EVET DİYORUZ“
ACIPAYAMMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak referandumda devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklük için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli MHP il Başkanı Cafer Birtürk ve Denizli MHP teşkilatıyla beraber Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık seçimlerinin ardından Cemiyet Başkanı seçilen Osman Nuri Boyacı ve ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ayhan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
MHP’nin var olduğu günden bu yana kendi düşüncelerine aykırı olmamak kaydıyla uzlaşmacı bir tavır sergilediğini belirten Ayhan, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak referandumda devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklük için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz” dedi.
Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak 15 Temmuz’dan sonra batılı müttefik ülkelerin takındığı tutumu değerlendiren Ayhan, “15 Temmuz olayı oldu. Ülke bir kalkışmayla karşı karşıya kaldı. Bu kalkışmanın sonucunda da ülkenin birliği ve bekası tehlikeye düştü. Ülke resmen işgal edilmeye çalışıldı. Bizim batılı müttefiklerimiz bile bize o dönemden taraflara itidal tavsiye etme yoluna bile gittiler. Bunun anlamı sizi işgal etmeye çalışanlarla oturun anlaşın demektir. MHP’nin bu tür yaklaşımları kabullenmesi mümkün değildir. Dolayısıyla biz bütün bunları dikkate alarak ülkenin geleceğini yönelik düşüncelerimizi de ifade ederek Anayasa değişikliğine ‘Evet’ dedik” dedi.
“Söylemleri ciddiye almıyorum”
Bir basın mensubunun, “Son günlerde MHP yönetimine muhalif Sinan Oğan’ın toplantılarındaki saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca, Oğan’ın referandumu iptal ettirmek için ülkücü kanı döküleceğine dair iddialarını nasıl değerlendireceksiniz?” sorusu üzerine Ayhan, “Koray Aydın da muhalif isim. Onun için bir şey söylüyor muyum? Diğerlerini kayda değer bulmuyorum. Açıklamalarına cevap bile vermem. Biz, Türkiye’nin onurlu geleceği için ‘Evet’ diyoruz” açıklamasını yaptı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.