© Haber Acıpayam 2022

Ege'nin en modern Sanat Merkezi

Talihsiz bir yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanıp 2016 yılında hizmete açılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, 2 yılda 400.000 kişiyi ağırladı.

 Talihsiz bir yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanıp 2016 yılında hizmete açılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, 2 yılda 400.000 kişiyi ağırladı. 
2012 yılında çıkan yangın sonucu tamamen kullanılamaz hale geldikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, hizmete girdiği 2 yıldan bu yana kültür ve sanatın merkezi oldu. 16 Ocak 2012'de çıkan talihsiz bir yangında küle dönen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, sinemanın yanında konser ve tiyatro etkinliklerine de ev sahipliği yapacak bir şekilde yenilenerek 23 Ocak 2016'da Denizlililerin hizmetine sunulmuştu. Denizli'nin kalbinde, vatandaşların yürüme mesafesinde olan merkez, şehirde kültür ve sanat alanında büyük bir eksikliği kapatırken, toplam 7 gösteri salonu ile 2 yılda 400.000 kişiyi ağırladı. Sanat merkezi sinemanın yanında toplantı, tiyatro ve konser etkinliklerine de ev sahipliği yaptı.

Küllerinden yeniden doğdu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sanat merkezinin alevlerin arasından kültür ve sanatın kalbine uzanan yolculuğunu anlattı. Eski sinemanın yangında tamamen yok olduğunu hatırlatan Başkan Osman Zolan, "Sanat merkezimiz küllerinden yeniden doğacak' diye vatandaşlarımıza söz vermiştik. Çok şükür verdiğimiz sözü tuttuk ve 2 yıl önce sinemamız perdelerini bir kez daha açtı" dedi. Modern mimarisiyle büyük beğeni toplayan sanat merkezinin 2 yılda 400 bin kişiyi ağırladığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Sanat merkezimiz hizmete girmesiyle birlikte başta Gazi Bulvarımız olmak üzere tüm bölgeye bir hareketlilik geldi. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Şehrimize bir kez daha hayırlı olsun" diye konuştu. 

Esnaf memnun

Bölgeye hareketlilik getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin esnafa büyük katkısı olduğunu belirten esnaf Zekeriya Kahraman (57 yaşında), "Sanat merkezinin burada bulunmasından memnunum. Bu durum hem insanımız hem de esnafımız için yararlı. Her türlü faydasını görüyorum. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımızın başarılarının devamını diliyorum." 
Ali Esgin (Esnaf, 35 yaşında), Sanat Merkezi bölge esnafına büyük katkı sağladı. Bölgede devamlı bir sirkülasyon vardı sanat merkezi buna daha fazla katkı sağladı." 
İbrahim Aydın (Esnaf, 62 yaşında): "Yapılan eser gayet güzel. Esnafımıza katkısı oldu. Denizli halkı daha güzel şeylere layık. Yapanlardan Allah razı olsun."

İlginizi Çekebilir

Denizlili Lösemi tedavisi gören çocukların yeni yıl hayalleri gerçeğe dönüşüyor

LÖSEV, lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların yeni yıl dileklerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla "Dilek Topla Benim İçin" kampanyasını hayata geçiriyor. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yürütülen kampanya için ve bu yıl Denizli’de açılan ofisin de kutlamasını kapsayan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Denizlili 3 firma bakanlığın ifşa listesine girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı son denetim sonuçlarında Denizli'den 3 firma yer aldı. Yapılan kontrollerde, takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi ile piliç sucuk ürünlerinde mevzuata aykırı içerik kullanımı tespit edildi.

Denizli’de piyasa değeri 3 milyon TL olan kaçak mala el konuldu

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kaçakçılıkla mücadele operasyonu sonucunda yaklaşık piyasa değeri 3 milyon TL olan otomobil parçası ele geçirildi.

Servis şoförünün dikkati faciayı önledi, işçiler saniyelerle yanmaktan kurtuldu

Denizli’de Organize Sanayi Bölgesindeki bir firmanın işçilerini taşaıyan servis şoförünün dikkati faciayı önledi. Dumanları fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün işçileri tahliyesinin hemen ardından servis alev topuna döndü.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER