© Haber Acıpayam 2022

El yapımı patlayıcıyla kazı yaparken yakalandılar

Denizli’nin Honaz ilçesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapan şüpheliler, kaçak olarak elde ettiği onlarca tarihi eser ve patlayıcı maddelerle yakalandı.

 Denizli’nin Honaz ilçesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapan şüpheliler, kaçak olarak elde ettiği onlarca tarihi eser ve patlayıcı maddelerle yakalandı. 
Alınan bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Honaz ilçesi Ovacık Mahallesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan ekipler, şüphelilerin kimlik ve adreslerini tespit edip evlerine operasyon düzenleyerek belirlenen adreslerde arama yaptı. 
Jandarma ekiplerinin yaptığı aramada; 69 Grek ile Roma ve Bizans dönemine ait sikke, 13 Pers dönemine ait tarihi obje, İslami döneme ait mühür, Bizans dönemine ait yüzük, Osmanlı dönemine ait kitap, el yazması Kuran-ı Kerim, 6 kazı malzemesi, jeneratör, dinamit lokumu, 29 dinamit lokum kalıbı, 21 kilogram alüminyum nitrat, 870 gram el yapımı patlayıcı madde ve 9 tabanca fişeği ele geçirdi. 
Patlayıcı malzemeler bomba imha uzmanlarınca imha edilirken. tarihi eserler ise Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Ele geçirilen kaçak kazı malzemelerine el konularak, olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı. 

İlginizi Çekebilir

Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır

Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.

Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı

Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkan bir otomobilin 30 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si çocuk 5 kişi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Denizli teleferikte yeni dönem kar manzarasıyla başlıyor

Denizli teleferik, kapsamlı bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10 Ocak 2026 tarihinde yeniden hizmete giriyor. Açılışa özel olarak 10–16 Ocak tarihleri arasında Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası vatandaşlara ücretsiz olacak.

TÜM HABERLER