FARE ÇİFTÇİYİ MAHVETTİ
ACIPAYAMAcıpayam ilçesinde ekili alanlarda fare istilası yaşanırken, üreticiler devletten yardım beklediklerini söyledi.
Uzun ve yağışlı bir kış mevsiminin ardından tarım alanların büyük zarar gördüğü Denizli’de çiftçiyi, don felaketinden sonra şimdi de fare istilası vuruyor. Acıpayam ilçesi Yassıhüyük Mahallesi’nde binlerce fare ekili alanları istila etti. Tarlalarına fare kapanları kuran Yassıhüyük Mahallesi sakinleri, bu konuda devletten yardım beklediklerini söyledi.
"DOĞAL AFET OLARAK ALGILANMALI"
Yassıhüyük Mahallesi Muhtarı Kadir Kuşcu, fare istilasının doğal bir afet gibi algılanması gerektiğini belirterek, "Fareler bizim ekili anlarımıza zarar veriyor. Mahsullerimizin köklerini yiyor. Buğday, arpa, biber, karpuz, kavun ektiğimiz alanlarımızda farelerle mücadele ediyoruz. Vatandaşlar kapanlarla fareleri yakalamaya çalışıyor. Ama kapanlarla müdahale etmek çok zor. Biz devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.
"ZARARIMIZ BÜYÜK"
Yassıhüyük Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayhan Onay ise farelerin uzun süredir ekilmeyen yonca tarlalarında ürediklerini söyledi. Onay, "Ovamızda ekili alanlar fareler tarafından istila edilmiş durumda. Kapan çözüm değil. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri zehir kullanmamızı istemiyor. Farelerin çoğalmasının önüne geçmek zorundayız, çaresiz kaldık. İnsanlar bahçelerini bir gün sonra fareler tarafından istila edildiğini görünce şaşırıyor. Perişan olduk. Zararımız büyük” ifadelerini kullandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarla faresi ile yoğun mücadele sarf etmeye devam ediyor. Her gün farklı mahallelerde çiftçilerle bir araya gelen yetkililer, mücadele yöntemlerini uygulamalı olarak aktarıyorlar.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe yetkilileri ilaçlama yapan çiftçilere çıplak elle zehirli buğdaylara dokunmamalarını, ellerine mutlaka eldiven giymelerini, ağızlarını maske ile kapatmalarını, kendi sağlıkları için gerekli önlemleri almalarını belirttiler. İlaçlama sonucu ölen farelerin ertesi gün toplanarak uygun yerlere uygun derinlikte gömülmelerini özellikle belirttiler. Eylül ayından bu yana etkin mücadelenin devam ettiğini belirten yetkililer tüm çiftçilerin eş zamanlı olarak mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizdiler.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu