FARE İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ACIPAYAMDenizli İl Tarım Müdürlüğü ilçe ilçe, köy köy gezerek çiftçileri tarla farelerine karşı savaş konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.
Konuya kayıtsız kalmayan Denizli İl Tarım MÜdürlüğü tarla fareleri, zararları ve nasıl mücadele edilir konulu konferanslarla denizli ilçe ve köylerinde vatandaşları tek tek bilinçlendiriyor.
Hububat, sebze ve meyvelere ciddi anlamda zarar veren tarla fareleri vatandaşları canından bezdiriyor.Ekonomik anlamda da inanılmaz zararlar açan bu sevimsiz hayvanlarla nasıl mücadele edilir, neler yapılır, ne gibi önlemler alınır?
Konuya büyük hassasiyet gösteren kurum 2014 yılından bu yana çiftçilere 3600 kg zehirli buğday yemi dağıtarak büyük bir mücadele gerçekleştirdi.Ancak, toplu mücadeleye tam katılım sağlanamadığından fare zararlarının devam ettiği kaydedildi.
Bunun için de, köy köy mahalle mahalle gece toplantıları düzenlenerek vatandaşlara farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.Toplu mücadele ve müdahale yapıldığı taktirde farelerin önüne geçilebileceği ön görülüyor.Aksi halde tüm bölge ve çevresinin fare tehtidi ile karşı karşıya kalacağı düşünülüyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.