© Haber Acıpayam 2022

FETÖ'DEN TUTUKLANANLARIN SAYISI 229 OLDU

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 229'a çıktı.

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugüne kadar FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu sayısının 229, gözaltında bulunanların sayısının ise 105 olduğu belirtildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların sayısının 92, hakkında yakalama kararı çıkarılıp arananların sayısının 74 olduğu bildirildi. Serbest bırakılan sivil sayısının 42, asker sayısının da 458 olduğu açıklandı. Ayrıca soruşturma kapsamında bin kişi hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.
Valilik, tutuklananlardan 53'ünün askeri personel, 11'inin emniyet personeli, 56'sının iş adamı ve esnaf, 13'ünün memur ve müdür, 27'isinin akademik personel, 10'unun öğretmen, 9'unun hakim ve savcı, 3'ünün mülki amir, 8'inin oda ve dernek yöneticisi, 7'sinin işçi, 1'inin doktor, 1'inin avukat, 1'nin imam, 9'unun yurt sahibi ve müdürü, 6'sının emekli memur, 2'sinin eczacı ve 12'sinin sivil vatandaş olduğunu açıkladı. 

İlginizi Çekebilir

Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı

Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

TÜM HABERLER