© Haber Acıpayam 2022

GAYSARLILAR KÜLTÜR GECESİNDE BULUŞTU

Denizli Yeşilyuva Gaysarlılar Birliği tarafından bu yıl 3.cüsü düzenlenen ve Yeşilyuva Dilini, Kültürünü, Geleneklerini Geçmişi canlı tutarak nesillere aktarmaya amaçlanan kültür gecesi yoğun katılım ile gerçekleşti.

 Denizli Yeşilyuva Gaysarlılar Birliği tarafından bu yıl 3.cüsü düzenlenen  ve Yeşilyuva Dilini, Kültürünü, Geleneklerini Geçmişi canlı tutarak nesillere aktarmaya amaçlanan kültür gecesi yoğun katılım ile gerçekleşti.
Denizli Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu  toplantı salonunda gerçekleşen geceye Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan, Belediye Başkan yardımcımız Hüseyin Erdem, PAÜ. Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Tolga Bakırtaş,İl Telekom Müdürü Osman Karataş, Belediye Meclisi  üyemiz Ahmet Bakırtaş, Yeşilyuva Gaysarlılar Birliği Başkanı Mehmet Yaman, tertip komitesi üyeleri, Yeşilyuva Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Arif Alagöz,daire ve kurum amirleri ve çok sayıda Yeşilyuvalılar katıldı.

Yeşilyuva Gaysarlılar Birliği Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan Orhan Cura şunları ifade etti: ‘’ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etknliğimizde sizlerin bizlere vermiş olduğu destekle sorumluluğumuzun daha da arttığını biliyoruz.Dayanışma ekibimizin 3 yıldır olduğu gibi  bundan sonrada birlik, beraberlik ve ortak akılla köklerimizdeki kültürümüzü araştırıp köyümüzün bütün güzelliklerini gündemde tutacağız’’dedi.

Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan yaptığı konuşmada, ‘’Gaysarlılar Birliğinin düzenlemiş olduğu bu birlik, beraberlik ve kültür gecesinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bizlerin sadece birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Gönül, kibir koymadan Yeşilyuva’daki çırayı yakarak ıpışıl, apaydınlık günlerde buluşacağız.Büyükşehir olduktan sonra her Yeşilyuva’ya geldiğimde ayrı bir haz duyuyorum. Her gittiğimde farklı şeyler öğreniyorum. Biz Belediye olarak bir bütünüz. Elbetteki ufak tefek hatalarımız olabilir, bunları hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Yeşilyuva ayakkabısı daha da tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor.Her Yeşilyuva’lı en az bir çift Yeşilyuva ayakkabısı giymeli. Biz bunu Acıpayam’da başlattık. Üreten bir Yeşilyuva olduktan sonra dünyadan umudumuzu kessek Yeşilyuva’dan umudumuzu kesmeyiz. Bu kültür gecesini düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

Konuşmaların ardından Yeşilyuva’nın tarihi, Yeşilyuva’ya ait deyişler ve sözler, Gayar’da neye ne nedir ve 70 yıl önce yaşanan 11 Mehmet adlı oyun Yeşilyuva Osman Çemen ÇPL. Öğrencileri tarafından sergilendi.

Yeşilyuva’ya değer katan Op.Dr. Osman Güngör’e gecenin anısına Belediye Başkanımız Hulusi Şevan tarafından plaket takdim edildi.

Bu yıl ilk kez yapılan Yeşilyuva Temalı Şiir yarışmasında Yeşilyuva’yı anlatan şiirlerde ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kültür Gecesi Yeşilyuva’ya özgü Gömme ve pekmez ikramı ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER