HONAZ'DA ÇİFTÇİLERE BUDAMA EĞİTİMİ VERİLDİ
ACIPAYAMDenizli'nin Honaz ilçesinde bağ ve meyve ağaçlarının kışlık budama ve bakımı için eğitim verildi.
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arazi çalışmalarına uygulamalı olarak başlarken, İl Müdürü Sezgin Kutlu’nun talimatıyla hazırlanan program dahilinde ilk çalışma Honaz İlçesi Kızılyer Mahallesi’nde bağ ve meyve ağaçlarının budama ve bakımı olarak gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitime Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanları Ziraat Mühendisi Ali Yılmaz, Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Karagül ve Ziraat Mühendisi Baha Yanarca katıldı.
Eğitimde bağ ve meyvede kışlık budama teorik ve uygulamalı olarak anlatılırken, eğitime Honaz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonu ile 20 kadın 22 erkek olmak üzere toplam 42 üzüm ve meyve üreticisi katıldı. Önümüzdeki üretim sezonunda ise yazlık budamanın da uygulamalı olarak gösterileceği eğitim programının yapılacağı kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.