HURDA KONUSUNDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
ACIPAYAMAcıpayam Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından araçların hurdaya ayrılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Acıpayam Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından araçların hurdaya ayrılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Acıpayam Şoförler Odası hizmet binasında yapılan bilgilendirme toplantısına Acıpayam Vergi Dairesi Müdürü Uğur İNAN, Acıpayam Şoförler Odası Başkanı Fahrettin AFŞAR, Vergi, dairesi personeli Yıldıray KAYA ve vatandaşlar katıldı.
Vergi, dairesi personeli Yıldıray KAYA verdiği bilgilerde şunları söyledi:
“90 model ve öncesi hurda teslim şartında kamyonet, kamyon, çekici, otobüs ve minibüs araçları girmektedir. Bu araçların dışında kalanlar (otomobil, motosiklet v.b) vergi borçlarına karşılık olarak emniyetten alınacak yazı ile İl Özel İdarelerine teslim edebilirler. Teslim edecekleri merkezler Türkiye çapında İzmir Aliağa Hurda Müdürlüğü, Kocaeli – Seymen Hurda Müdürlüğü, Kırıkkale Hurda Müdürlüğüne teslim edebilirler. Mevcut olmayan ya da araç vasfını kaybetmiş araçlar için hurda halinde yanmış, kayıp araçlar içinde vergi borçlarının anaparasının 4/1 ‘i ödemek şartıyla Emniyetten alınacak yazı ile hurdaya ayırma imkânı getirilmiştir. Tüm araçlar için kamu hacizleri dışında başka rehin ya da haciz olmama şartı vardır. Ortalama kilogram başına 1 lira para verilerek hem vergi borçları siliniyor, hem de vatandaşlarımıza kilogram başına hurda parası veriliyor.”
Yasanın uygulama süresi 31.12.2013 tarihine kadar devam etmektedir.
İlginizi Çekebilir
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.
Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü
Denizli’de eskiden çöp depolanan alanda yangın meydana geldi. Yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tavas Belediyesi ekipleri müdahale etti. yangın saatlerce süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.