© Haber Acıpayam 2022

Hayvan sevgisini küçük yaşta öğreniyorlar

Hayvan sevgisini küçük yaşta öğreniyorlarDenizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden minikler küçük yaşta hayvan sevgisi öğreniyor. Hayvanların beslenmesi, bakımı ve onlara nasıl davranılacağı öğretilen miniklere kentin simgesi Denizli Horozu da anlatılıyor.

 Hayvan sevgisini küçük yaşta öğreniyorlar
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden minikler küçük yaşta hayvan sevgisi öğreniyor. Hayvanların beslenmesi, bakımı ve onlara nasıl davranılacağı öğretilen miniklere kentin simgesi Denizli Horozu da anlatılıyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı açıldığı ilk günden bu yana başta çocuklar olmak üzere yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Özellikle okullardan ziyaret için yoğun talep alan tesiste, çocuklara hayvanların beslenmesi, bakımı, onlara nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından anlatılıyor. Küçük yaşta çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla yapılan etkinliklerde miniklere sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması hedefleniyor. Çocukların tesiste bakımı yapılan hayvanları sevmesi ve şefkat göstermesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.
Çocuklara Denizli Horozu anlatılıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı aynı zamanda kentin simgesi olan Denizli Horozu'na da ev sahipliği yapıyor. Denizli Horozları tesis içerisinde özel olarak yer alan kümeslerde bulunuyor. Tesisi ziyaret eden çocuklara şehrin doğal mirası olan Denizli Horozlarının tanıtımı yapılıyor. Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda Pamuk Kırı, Pekmez Kefi, Al Horoz ve Demir Kırı ırkına ait Denizli Horozları bulunuyor.
Küçük yaşta hayvan sevgisi aşılanıyor 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarına sahip çıkmak adına kente kazandırdıkları tesisin 135 bin metrekare alana kurulduğunu belirtti. Tesisin sokak hayvanlarına sahip çıkmanın yanında gelecek nesillere hayvan sevgisi aşılama anlamında da önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Çocuklarımız burada küçük yaşta hayvan sevgisini öğreniyor. Tesisimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızı sevip onlarla zaman geçirme imkanı buluyor. Gelecek nesillerimizin hayvan sevgisiyle yetişmeleri için bu etkinlikleri çok önemsiyoruz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER