KALE BİBER FESTİVALİ SONA ERDİ
ACIPAYAMDenizli'nin Kale İlçesi'nde bu yıl 21'incisi düzenlenen Kaledavaz Biber Festivali, çeşitli etkinliklerle sona erdi. Festival kapsımında gerçekleştirilen en iyi biber yarışmasında dereceye giren üreticiler de ödüllendirildi.
Şehitler için mevlit okutulan etkinlikte konuşan AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, güvenlik güçlerinin terör saldırılarında şehit edilmesi nedeniyle festival kapsamındaki konserlerin iptal edildiğini belirtti ve terörü lanetledi.
AK Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla da, özel yapısı ve tadıyla Türkiye'de tescilli üç biberden biri olan Kale biberinin değerinin, tanıtım faaliyetleriyle arttığını kaydetti.
Konuşmaların ardından 58 üreticinin katıldığı 'En İyi Kale Biberi' yarışması yapıldı. Jüri üyeleri, biberleri tek tek inceleyerek puan verdi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Kale Kaymakamlığı'nın 2008 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne başvurusu üzerine coğrafi işaret belgesi tescillenen Kale biberi, saman sarısı hafif yeşilimsi rengiyle farklılık gösterir. Üç damarlı ve tanesinin ağırlığı ortalama 125- 150 gram olan Kale biberinin 250-300 gram gelenleri de bulunmaktadır. Çapı 50-60 santim, boyu 15-20 santımdir. Acı ve tatlı çeşitleri mevcuttur. Kale biberinin yapılan kimyasal analizlerinde özellikle potasyum ve C vitamini yönünden zengin olduğu tespit edilmiştir.
İlginizi Çekebilir
Yaşlı kadının şüpheli ölümünde torunu gözaltına alındı
Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı kırsal mahallede darp edilmiş vaziyette hastaneye kaldırılan yaşlı kadın kurtarılmadı. Yaşlı kadının şüpheli ölümüyle ilgili olarak çelişkili ifadeler veren torunu gözaltına alındı.
Yaşlı kadın evinde ölü olarak bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı kırsal mahallede, 93 yaşındaki kadın evinde ölü olarak bulundu.
Yol yerine kaldırımı kullanınca cezadan kurtulamadı
Denizli’de, akan trafikte karayolu yerine yaya kaldırımı kullanarak trafiği ve yayalara vatandaşlara tehlikeye atan sürücüye toplamda 5 bin lira para cezası uygulandı.
Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor
Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.
Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz
Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.
Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti
Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.