© Haber Acıpayam 2022

Kurtarılan amatör dağcılardan birinin durumu ciddiyetini koruyor

Denizli’de tırmandıkları dağda düşüp yaralanan ve yaklaşık 8 buçuk saat süren bir operasyonun ardından kurtarılan İran uyruklu 2 dağcıdan birisinin beyin kanaması geçirdiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

 Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen olayda, amatör dağcılık yaptıkları öne sürülen İran uyruklu Mohsen Jamali (27) ve Ramin Sasari (30), Çamlık diye adlandırılan ormanlık alandan Bağbaşı Dağı’na tırmandı. Dağda düşen ve yaralanan şahıslar mahsur kalmıştı. Karanlığında bastırması ile ekiplere yerlerini tarif edemeyen yaralılar için AFAD ekipleri sirenler çalarak yaralıların yerlerini tespit etmeye çalışmış ardından şahısların ateş yakması ile yerlerini belli etmesinin ardından ekipler amatör dağcılara ulaşmıştı. Yaklaşık 70 arama kurtarma görevlisinin katıldığı çalışmalarda yaralıları 8 buçuk saat süren çalışma sonucu kurtarılmıştı. 
Durumu ciddiyetini koruyor 
Kurtarıldıktan sonra sağlık ekiplerince Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yarlılardan Mohsen Jamali’nin, bacaklarında kırıklar olduğu ve beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Jemali’nin hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 
Yaralılardan Ramin Sasari’nin ise hastanede tedavisinin devam ettiği ve durumum iyi olduğu öğrenildi. 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER