© Haber Acıpayam 2022

Laodikya, Büyükşehir ile ayağa kalkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'nde bulunan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'nde bulunan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Antik kentlerin yerel yönetimlere devredilmesiyle tarihi değerlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gün yüzüne çıkarılacağını tüm dünyaya kanıtlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti'nde bulunan Batı Tiyatrosu’nu  da dünya kültür mirasına kazandıracak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu kapsamda kazı ve restorasyon çalışmalarına başlanan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda incelemede bulundu. Başkan Osman Zolan'a Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve Aytaç Turgut ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş ve KUDEB Müdürü Nurhayat Aydın eşlik etti. Kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında Prof. Dr. Celal Şimşek'ten bilgi alan Başkan Osman Zolan, kazı ekibine kolaylıklar diledi.

Denizli turizmde daha da ileri gidecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 antik kent ve birçok doğal güzelliği barındıran Denizli'nin, bu zenginlikleri ile dünyanın en güçlü şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Laodikya Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkmasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin büyük destekleri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nu da ayağa kaldırarak, yeniden kullanılır hale getireceklerini söyledi. 15 bin kişi kapasitesi bulunan tiyatronun ayağa kaldırılmasının ardından çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir yapı haline getirmeyi istediklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Denizlimizin turizmde daha da ileri noktalara ulaşması için gayret etmeye devam ediyoruz. Şehrimizin güzelliklerini ortaya çıkarmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Protokol imzalanmıştı

Laodikya Antik Kenti'ndeki Batı Tiyatrosu’nun kazı ve restorasyon çalışmalarına ilişkin Laodikya Kazı Heyeti Başkanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Mart 2018'de protokol imzalanmıştı. 

İlginizi Çekebilir

Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir

Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

TÜM HABERLER