© Haber Acıpayam 2022

LÖSEMİYİ YENEN BURAK, DOKTOR OLDU

Denizli'de iki kez yakalandığı lösemiye yakalanan ve hastalığını yenen 27 yaşındaki Burak Altıok, Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu.

 Denizli'de iki kez yakalandığı lösemiye yakalanan ve hastalığını yenen 27 yaşındaki Burak Altıok, Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. 
10 yıl önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan Burak Altıok, 4'üncü sınıfa geldiğinde lösemiye yakalandı. Zor geçen günlerin ardından yürüme güçlüğü de çekmeye başlayan genç doktor adayı, eğitimini yarıda bıraktı. Daha sonra bir kez daha tekrarlayan hastalığı yenen Altınok, eğitimini tamamlayarak doktor oldu. PAÜ Tıp Fakültesi'nden mezun olan 85 öğrenci arasında yer alan genç doktor, tekerlekli sandalyesiyle törene katılarak diplomasını aldı. Zor günleri geride bıraktığını belirten Burak Altıok, "Lösemiyi yendikten sonra hayata tutunmak zorundaydım. Eğitime ara verdikten sonra tedavimi oldum ve şu anda da mezun oldum. Gördüğüm fizik tedavinin ardından yürümeye de başlayacağım inşallah" dedi.
Öte yandan, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, dekanlar, bölüm öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.Törende konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Tıp Fakültesi mezuniyetleri sıradan bir tören değil, bir yemin törenidir. Pamukkale Üniversitesi çatısı altında tıp ve sağlığa özel önem verilmiş ve aidiyet duygusu maksimize edilmiştir. Hekim yetiştirmek, tıp ve sağlık eğitimi bizim için çok ayrıcalıklıdır. Bu eğitimi veren öğretim üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye’nin dört bir yanından aramıza katılan tıp öğrencilerimizi bugün hekim olarak mezun etmenin onurunu yaşıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler Prof. Dr. Günfer Turgut eşliğinde hekimlik andını okudular. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve bölüm öğretim üyeleri tarafından mezun olan doktorlara diploma ve hediyeleri verildi.Tören sonunda genç doktorlar keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu tüm salonla beraber kutladılar.
(EV-SK-Y)

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER