© Haber Acıpayam 2022

LÖSEMİYİ YENEN BURAK, DOKTOR OLDU

Denizli'de iki kez yakalandığı lösemiye yakalanan ve hastalığını yenen 27 yaşındaki Burak Altıok, Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu.

 Denizli'de iki kez yakalandığı lösemiye yakalanan ve hastalığını yenen 27 yaşındaki Burak Altıok, Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. 
10 yıl önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan Burak Altıok, 4'üncü sınıfa geldiğinde lösemiye yakalandı. Zor geçen günlerin ardından yürüme güçlüğü de çekmeye başlayan genç doktor adayı, eğitimini yarıda bıraktı. Daha sonra bir kez daha tekrarlayan hastalığı yenen Altınok, eğitimini tamamlayarak doktor oldu. PAÜ Tıp Fakültesi'nden mezun olan 85 öğrenci arasında yer alan genç doktor, tekerlekli sandalyesiyle törene katılarak diplomasını aldı. Zor günleri geride bıraktığını belirten Burak Altıok, "Lösemiyi yendikten sonra hayata tutunmak zorundaydım. Eğitime ara verdikten sonra tedavimi oldum ve şu anda da mezun oldum. Gördüğüm fizik tedavinin ardından yürümeye de başlayacağım inşallah" dedi.
Öte yandan, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, dekanlar, bölüm öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.Törende konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Tıp Fakültesi mezuniyetleri sıradan bir tören değil, bir yemin törenidir. Pamukkale Üniversitesi çatısı altında tıp ve sağlığa özel önem verilmiş ve aidiyet duygusu maksimize edilmiştir. Hekim yetiştirmek, tıp ve sağlık eğitimi bizim için çok ayrıcalıklıdır. Bu eğitimi veren öğretim üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye’nin dört bir yanından aramıza katılan tıp öğrencilerimizi bugün hekim olarak mezun etmenin onurunu yaşıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler Prof. Dr. Günfer Turgut eşliğinde hekimlik andını okudular. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve bölüm öğretim üyeleri tarafından mezun olan doktorlara diploma ve hediyeleri verildi.Tören sonunda genç doktorlar keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu tüm salonla beraber kutladılar.
(EV-SK-Y)

İlginizi Çekebilir

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

TÜM HABERLER