© Haber Acıpayam 2022

“Medeniyet, İnsan ve Din” konulu panel düzenlendi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Müftü Ahmet Hulusi Efendi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, “Medeniyet, İnsan ve Din” konulu panel düzenlendi.

 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Müftü Ahmet Hulusi Efendi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, “Medeniyet, İnsan ve Din” konulu panel düzenlendi. 
Konferans İlahiyat Fakültesi konferans salonunda yapıldı. Program, PAÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Görevlisi Flamur Kasami’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Merkezin kuruluş amaçlarının okunmasının ardından, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kemal Göz’ün moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde sırayla, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Hüseyin Akyüz, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Kemal Göz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Erten ve Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Fatih İbiş birer sunum gerçekleştirdi. 
Konferansta konuşan Göz, ‘İslam Medeniyetinde Sosyal Hayatın İlkeleri’ üzerine açıklamalarda bulundu. Göz “Medeniyet, medenî şehirle iç içe bir anlam yükünü yüklendiği görüldü. Medeni şehrin mensupları olan medeniyet toplumunun bireyleri bu değerleri içselleştirerek yaşam tarzına dönüştürdüklerinde medeniyet devamlılığında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı görülecektir. İslâm medeniyetinin bireyleri temel hak ve hürriyetlerden başlamak üzere değerler manzumesi olarak isimlendirebileceğimiz yaşam tarzını gerçekleştirdiklerinde mutluluğu yakalayabileceklerdir. İslâm Medeniyeti birlikte yaşadığı bireylerine yaşam tarzı olarak bu değerleri içselleştirerek yaşamasının sorumluluğunu yüklemektedir” diye konuştu. 
Konuşmasına Batı medeniyeti ile İslam medeniyeti üzerinde karşılaştırma yaparak başlayan Doç. Dr. İbiş, Türkiye’nin jeopolitik konumunun entelektüel düzlemde doğu ve batı medeniyetleri arasında da bir köprü vazifesi üstlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Konuşmacılara katılım belgesi verilmesi ve hediye takdiminin yapılmasından sonra program sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER