© Haber Acıpayam 2022

Obezitenin zararları tiyatro ile anlatılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, Aysel Güney’in yazıp, Özge Taşyapan’ın yönettiği "Abur Cubur Mahallesi" adlı oyunu çocuklarla buluşturdu. Oyunda çocuklara obezitenin zararları anlatılıyor.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, Aysel Güney’in yazıp, Özge Taşyapan’ın yönettiği "Abur Cubur Mahallesi" adlı oyunu çocuklarla buluşturdu. Oyunda çocuklara obezitenin zararları anlatılıyor. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, Aysel Güney’in yazdığı "Abur Cubur Mahallesi" adlı oyunu sahneye taşıdı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda sergilenen oyuna Güzelköy İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Özge Taşyapan’ın yönettiği ve tek perde sahnelenen oyunda, obezitenin zararları anlatılıyor. Oyunda, sağlıksız besinlerle beslenen çocukların güçsüz olduğu ve bedensel gelişimlerinin sağlıksız geliştiği, sebze, meyve ve süt gibi sağlıklı besinlerle beslenen çocukların ise güçlü ve sağlıklı oldukları anlatılıyor. Abur Cubur Mahallesi oyununu iki ayrı sahnede Güzelköy İlköğretim Okulu’ndan 500 dolayında öğrenci izlerken, çocuklar unutamayacakları bir zaman geçirdi. 

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER