PAMUKKALE'DE KAR ALTINDA ANTİK HAVUZ KEYFİ
ACIPAYAMDenizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri yağan karın ardından beyaza bürünürken, turistler hem karın hem de Pamukkale’de sıcak suyun bulunduğu termal antik havuzların tadını çıkarıyor.
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Denizli’de de etkili oldu. 2 gün boyunca yağan karın ardından özellikle yollarda sıkıntılar yaşanırken, kar güzel görüntülerin de oluşmasına neden oldu.UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası’nda yer alan Pamukkale’de ise bembeyaz görüntüler oluştu. Pamukkale’nin üstü karla kaplanırken, oluşan görüntüyü turistler fotoğraflamak için adeta birbiriyle yarıştı. Turistler yağan karın altında yürürken, bazı turistlerin özçekim yaptığı görüldü.Turistler daha sonra Hierapolis Antik Kenti’ni de gezerek burada da tarihi mekanları fotoğrafladı.
Pamukkale Örenyeri’nde bulunan antik havuz da yapan kara rağmen turistlerin ilgisini görmeye devam ediyor. Yağan karın altında antik havuza giren turistlerin oldukça neşeli oldukları gözlenirken, Türkçe olarak ‘ Pamukkale’ demeleri dikkat çekti. Yağan karın altında antik havuza girmenin inanılmaz bir duygu olduğunu belirten bir turist, herkesin bu güzelliği görmeye gelmesi gerektiğini söyledi. Pamukkale’deki birçok otelin de doluluk oranında üst seviyede olduğu kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.