© Haber Acıpayam 2022

PAÜ Acıpayam’da ‘deprem konferansı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi.

 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi. 
Acıpayam MYO konferans salonunda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Konferansta konuşan Aydın, deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade ederek, depremi tarihi ile ele aldı. Aydın, ‘depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, bunlar nasıl ölçülür, fay düzlemi çözülümü nedir, deprem çözümü nedir, deprem erken uyarı sistemleri nelerdir, ülkemizin sismik aktivitesi nasıldır?’ sorularına cevap verdi. Ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, içinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı. Konferans, soru-cevap bölümünün ardından çiçek takdimi ile son buldu. 

İlginizi Çekebilir

Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir

Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

TÜM HABERLER