PAÜ’lü öğrencinin tezi, X. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı’nda 1. oldu
ACIPAYAMProje Yöneticiliğini Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Akdoğan’ın yaptığı, Kimya Bölümü öğrencisi Kadir Argun’un lisans bitirme tezi X. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı’nda birinci oldu.
Bursa’da tekstil ve konfeksiyon sektöründe ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlaması amacıyla bu yıl 10. gerçekleştirilen Uluslararası AR-GE Proje Pazarı’nın birincisi PAÜ Kimya Bölümü öğrencisi Kadir Argun oldu. Proje Yöneticiliğini Akdoğan’ın yaptığı ve Argun’un tekstil atık sularının çevreci yaklaşımla arıtılmasına yönelik çalışmaların başlangıç kısmını oluşturan “Remazol Navy RGB Tekstil Boyarmaddesini İçeren Atık Suların İyileştirilmesinde Fungal Hücrelerin Kullanımı” isimli projesi UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe, X. Uluslararası AR-GE Proje Pazarında ilk aşamayı geçerek sergilenmeye uygun görüldü. Daha sonraki aşamada kendi kategorisinde birincilik alarak 2 bin TL ile ödüllendirildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu
Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.