© Haber Acıpayam 2022

Pamukkale Belediyesi Gençlik Meclisi genel kurulu yapıldı

Denizli Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli birinci olağan genel kurulu yoğun bir katılımla yapıldı. 225 delegenin oy kullandığı genel kurulda Cevat Serdar başkanlığa seçildi.

  Denizli Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli birinci olağan genel kurulu yoğun bir katılımla yapıldı. 225 delegenin oy kullandığı genel kurulda Cevat Serdar başkanlığa seçildi. 
Pamukkale Belediyesi kurumsallaşma adına önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Birinci Olağan Genel Kurulu Pamuk Kafe’de gerçekleşti. Genel kurulu Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Adnan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, delegeler ve misafirler katıldı. 15-35 yaş arasında gençlerin faaliyetlerde bulunduğu Gençlik Meclisi, gençlerin, katılımcılık, kalkınma, sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında, kent yönetimine aktif olarak katılmalarını hedefliyor. Gençlik ve kentle ilgili sorunların çözümünde rol almalarını sağlamak başta olmak üzere Pamukkale gençliğini ulusal, uluslararası ve kent düzeyinde temsil etmek ve bu amaca uygun aktiviteler düzenlemek ve gençlerin kentin bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerinde rol almalarını sağlamak, insan hakları ve çevre konusunda duyarlılıklarını arttırmak gibi görevleri bulunuyor. 

“Kent Konseyi’nin kağıt üzerinde kalmaması için gençlerden proje bekliyoruz” 
Genel kurulda bir konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Güresin, kentin yönetiminde bazı normların paylaşılması gerektiğini, bu anlamda öncelikle gençlik meclisini kurduklarını söyledi. Ardından da kadın meclisini ve daha sonra da engelli meclisini hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Güresin, “Biz bu meclisi kurarken tek başımıza yola çıkmadık. Bir çok sivil toplum kuruluşu, muhtarlar ve ilgili kuruluşlarla yola çıktık. Pamukkale olarak Denizli’nin en büyük ilçesiyiz. Bu da bize büyük bir sorumluluk veriyor. Bir çok belediye Kent Konseyi’ni kurmakta tereddüt etti. Ama biz 4 yıllık bir belediye olmamıza bu meclisi oluşurduk. Bundan dolayı kent konseyini önemsiyoruz ve burada bize büyük bir sorumluluk düşüyor. Buradan hatırlatmak isterim ki biz Kent Konseyi’nin kağıt üzerinde kalmaması için gençlerden proje bekliyoruz” dedi. 
Konuşmanın ardından seçime geçildi. 225 delegenin oy kullandığı seçimde Cevat Serdar Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı oldu. 

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER