PİKNİK ATEŞİ, 3 HEKTAR ORMANLIK ALANI YAKTI
ACIPAYAMDenizli’de Tekkeköy Mahallesi yakınlarında çıkan yangında 3 hektarlık alan yandı. Rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayılan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.
Yangın öğle saatlerinde Pamukkale ilçesinin Tekkeköy Mahallesi Değirmen mevkinde çıktı. Piknik yapan gençlerin yaktığı ateşten çıktığı tahmin edilen yangın, şiddetli lodosun etkisiyle bir anda büyük bir alana yayıldı. Yangını gören vatandaşlar durumu Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine bildirdi.
Yangın yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangının dere yatağı bölgesinde olması nedeniyle bir süre müdahale edemedi. Şiddetli lodos nedeniyle helikopterli müdahalenin de yapılamadığı yangın, yayılmaya devam etti.
Yangını gören vatandaşlardan bazıları yangının fotoğrafları çekerken, yangının piknik ateşinden çıktığını tahmin ettiğini belirten Mustafa Demir isimli vatandaş ise, "Dumanı gördük. İtfaiyeyi aradık. Büyük bir yangın. Rüzgar çok olduğu için yangını büyütüyor. Yangın ekiplerin müdahale edeceği bölgede değil" dedi.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ise, yangına 5 ayrı ekiple müdahale ettiklerini belirterek, büyük ölçüde kontrol altına alındığı kaydetti.
Yangının çıktığı bölgelerdeki evlerde yaşayanlar durumu endişeli gözlerle izlerken, 3 hektara yakın alanın yandığı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.