© Haber Acıpayam 2022

Prematüre bebekler bir araya geldi

Denizli’de, özel bir hastanede prematüre olarak dünyaya gelen 18 bebek, “2. Geleneksel Prematüre Buluşması” kapsamında buluştu.

 Denizli’de, özel bir hastanede prematüre olarak dünyaya gelen 18 bebek, “2. Geleneksel Prematüre Buluşması” kapsamında buluştu.
Denizli ve çevre illerde bin gram altında özel hastanede doğan, doğum sonrası takip ve tedavisi yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yapılarak sağlıklı şekilde taburcu edilen prematür bebek ve aileleri hastane tarafından düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. Bebeklerin tedavileri süresince kendileriyle ilgilenen hemşire ve doktorlar da hazır bulunduğu etkinliğe, Hastanenin Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, Yenidoğan Uzmanı ve Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Osman Öztekin, Çocuk Hastalıkları Uzmanları Dr. Cengiz Tırpan yenidoğan ünitesi hemşireleri, sağlık personeli ile prematüre bebekler ve aileleri katıldı.
Etkinlikte katılımcılara teşekkür eden Hastanenin Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, “Bütün çocuklar korunmaya muhtaç ama bugünkü toplantımıza vesile olan erken doğan bebekler daha çok korunmaya muhtaç. Başta doktorlarımız ve yenidoğan ekibini bu özverili ve titiz çalışmalarından dolayı şükranla tebrik ediyorum. Minik mucizelerimizi hayata bağlamak için çalışıyor, yenidoğan kapısında umutla bekleyen ailelere bekledikleri sözleri söyleyebilmeye gayret ediyoruz. Biliyoruz ki, erken doğan bebeklerin yenidoğan sürecini uygun şartlarda atlatmaları, yaşama şanslarını yükseltiyor. Yoğun bakım sürecinde anne-baba desteği bebeklerin gelişimini olumlu etkiliyor. Bebekleri Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde izlenen anneler, uygun giysilerle belirli saatlerde bebeklerini ünitemizde ziyaret edebiliyor, bebeklerin beslenmesine ve bakımına katılarak bebeğin yasam savaşında O'na destek oluyorlar” dedi.
Etkinlik sonunda prematüre çocuklara hediyeleri verildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

TÜM HABERLER