© Haber Acıpayam 2022

RAMAZANOĞLU’NDAN BARAJ MÜJDESİ

64.Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, on yıllardır sürüncemede olan Sami Soydam-Sandalcık Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi ilgili açıklamalarda bulunarak, “Buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 64.Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, on yıllardır sürüncemede olan Sami Soydam-Sandalcık Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi ilgili açıklamalarda bulunarak, “Buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Sandalcık, Karaismailler, Yolçatı ve Suçatı mahalle muhtarları ve o bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek baraj hakkında son durumu aktaran Dr. Sema Ramazanoğlu: “Sizlerle 2 hafta önce de bir araya gelmiş ve on yıllardır süren bu baraj problemini konuşmuştuk. Hatta 2 yıl önce milletvekili seçilip bakan olduğumuzda da ilk olarak konuştuğumuz problemlerden biri buydu. O günden beri sizlerle teşrik-i mesaimiz hiç bitmedi. Her zaman kapımız da yüreğimiz de sizlere açık oldu. Gerçekten kendimi sizler yerine koydum, bir eviniz bir bahçeniz var ama emanetmiş gibi oturuyorsunuz. Ne yerleşebiliyorsunuz ne de gidebiliyorsunuz. İki tarafta kalmışsınız. Bu empati ile dedim ki bu kardeşlerimin bu dertlerine bir nokta koymamız lazım.” ifadelerini kullandı. 

“KONU ARTIK VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDA”

Projenin ne bir santim geri ne bir santim ileri gittiğini belirterek problemin çözülemez hale geldiğini ifade eden Dr. Ramazanoğlu: “Uzun uğraş ve çabalarımız sonucunda bu yılın Ağustos ayında barajı yapacak olan şirketin ihalesi feshedildi. Yani barajın yapımı ile ilgili sorumluluk onların elinden alınmış oldu. Baraj yapım konusu artık hukuki anlamda birilerinin muhatabı olmaktan çıktı. Konu artık vatandaş ile devlet arasında.” dedi. 

“ACİL BİR ÇALIŞMA BAŞLADI”

Burada yaşayan mağdur vatandaşların sorunlarının ve düşüncelerinin tümünü not ettiğini vurgulayan Dr. Ramazanoğlu: “Ankara’ya gider gitmez ilk işim Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hocamızla konuşmak oldu. Kendisine sizlerin selamlarını ve görüşlerini ilettim. Dedim ki ‘Sayın Bakanım, Denizli’de Acıpayamlıların bir derdi var. Bu dert bir günlük beş günlük bir dert değil, bu dert dedelerden kalmış bir dert; bunu çözmemiz lazım.’ Sağolsun kendileri bu konuda acil bir çalışma başlattılar.” dedi.  

“BU SÜRECİ HEP BERABER TAKİP EDECEĞİZ”

Dr. Ramazanoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Proje ihaleye çıktığında ben sizlerle tekrar bir araya geleceğim. Bütün iletişim kanallarımız açık. Bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz. İnşallah buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

İlginizi Çekebilir

Önüne kıran otomobile çarpan motosikletli işadamı hayatını kaybetti

Denizli’de aynı istikamette seyir halinde olan ve dönüş için ani manevra yapan otomobile çarpan motosikletli işadamı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşadamının yola düşüp metrelerce savrulduğu kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı

Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

TÜM HABERLER