© Haber Acıpayam 2022

SELDEN ETKİLENEN EVLER BOŞALTILDI

Acıpayam’da şiddetli yağışlar sonrasında bazı evler sular altında kalırken seralar ile ekili alanlar zarar gördü.

 Acıpayam’da şiddetli yağışlar sonrasında bazı evler sular altında kalırken seralar ile ekili alanlar zarar gördü.
Acıpayam’a bağlı Yassıhüyük, Apa, Gedikli, Garkın, Yeniköy, Köke, Çakır, Gölcük, Alcı ve Karaismailler mahallelerinde ekili alanlar sular altında kaldı.

Çakır mahallesi ile Ören mahallesi bağlantı köprüsü çöktü. Çakır Mahallesi yaşayanlarından 83 yaşındaki Süleyman Kaplan 1959 yılından beri bu kadar kuvvetli yağış olmadığını söyledi.

Gölcük mahallesi Değirmendere bölgesinde Dalaman çayının taşması sonrası 20’ye yakın ev ile camiyi su bastı. Evinde mahsur kalan Ayşe Ana Abay (85) komşuları tarafından kurtarıldı. Yine aynı bölgede domates seraları da zarar gördü. 

Yaşanan su baskınları sonrası bölgeye gelen Acıpayam Kaymakam Vekili (Serinhisar Kaymakamı) Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül vatandaşlarla görüştü ve bilgi aldı. Alcı ile Hisar Mahallesi bağlantı köprüsünde inceleme yaptı.

Kaymakam Hakan Alkan, yaptığı açıklamada “İki günden bu yana yağan yağmur sonrası yükseklerdeki karlarında erimesiyle Dalaman çayında taşkın meydana geldi. Gölcük mahallemizde bazı evler su altında kaldı. Biz gereken tüm önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın tüm zararı karşılanacak. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’da “Acıpayam Belediyesi olarak iki gündür teyakkuz halindeyiz. Tüm ihbarları değerlendirdik ve anında yardıma koştuk. Acıpayam’ın birçok bölgesinde yağmur sonrası oluşan sıkıntıları gidermek için çaba harcıyoruz” dedi.


Acıpayam  Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekip, ekipman ve araçlar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER